Política

LA CRÒNICA

Viatge al món fictici de les casualitats

Que les coses no són casualitat sol ser una veritat universal. És clar que en la compareixença del president Mas al Parlament sobre el 27-S i els escorcolls policials a la seu de CDC i a la Fundació CatDem va ser una afirmació tan repetida que va agafar tots els significats possibles. Tots. Mas havia demanat comparèixer per reforçar el caràcter plebiscitari del 27-S, però els recents escorcolls van fer que també ho fes per explicar-se sobre la corrupció. I, per tant, la sessió va ser una mica un exercici de barrejar l'amnèsia amb la regalèssia i, sobretot, de quadrar-se i posar-se recte per sortir ben reclenxinat per a la foto electoral. La sessió va donar un sonor tret de sortida a la cursa vertiginosa cap al 27-S, i això, per tant, va fer que cap de les intervencions hagi de ser presa com a fruit de la casualitat. Tampoc no devia ser casualitat que l'encara presidenta del PP a Catalunya, però no candidata en aquestes eleccions, Alícia Sánchez-Camacho, no hi fos present.

“A hores d'ara ja no crec en segons quines casualitats”, va dir Mas sobre els escorcolls. I a partir d'aquí va argumentar les seves estranyeses sobre l'actuació de la fiscalia i la Guàrdia Civil. Casualitat es va convertir en la paraula crossa. Per exemple, Joan Herrera (ICV) i Albert Rivera (C's) s'hi van aferrar amb força per llançar el sentit de la casualitat contra Mas. “No crec en les casualitats, no som davant una conspiració mundial”, va etzibar un Rivera instal·lat en l'agressivitat insolent. “Per què no escorcollen altres partits? És una casualitat?”, va preguntar Herrera, amb atacs redoblats a Junts pel Sí i a ERC perquè van en una llista amb CDC. El debat va anar cap a la corrupció, tot fet una pilota rebregada que els partits s'anaven llançant. Això tampoc no devia ser casualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt