Política

València ofereix 300 places per a acollir aquesta mateixa vesprada els refugiats sirians

El govern valencià aprova la declaració que constitueix el País Valencià territori d'acollida

L'executiu destina més de 600.000 euros per atendre les seues primeres necessitats

“Aquesta Comunitat està preparada per a acollir els refugiats de forma immediata”

El govern valencià ha aprovat una declaració que converteix el País Valecià el territori d'acollida dels refugiats. Segons ha explicat la vicepresidenta del Consell es tracta de donar un resposta “ràpida” a la crisi humanitària que viu el poble sirià. Mónica Oltra ha afirmat sentir-se “avergonyida i impotent” davant les actuacions de les institucions internacionals, especialment de la Unió Europea per la negociació de les quotes que haurien d'atendre cada país. “Parlen com si es tractara de xifres i no de persones”, ha lamentat.

En aquest sentit ha demanat a l'executiu espanyol que accepte i, augmente el nombre de refugiats, que li siga assignat i ha recordat és de d'obligat compliment l'acolliment d'aquestes persones i “un crim de guerra no acceptar-ho”. Així ha sol·licitat al govern de Mariano Rajoy que coordine els treballs de les autonomies i que inste la Unió Europea a obrir un corredor humanitari. Oltra ha explicat que l'Estat espanyol té la possibilitat d'acollir 20.000 persones atenent el nombre de municipis.

Eduació i Sanitat

La portaveu del Consell ha assegurat que el País Valencià està predisposat a ser una “Comunitat acollidora” i a construir un a xarxa de ciutats acollidores. De fet, ha assegurat que la ciutat de València disposa de 300 places en albergs distribuïts per tot el territori “llestes per a acollir famílies aquesta mateixa vesprada”. Així mateix, ha dit que les direccions generals d'Educació i Sanitat estan preparades per atendre les necessitats d'escolarització i sanitàries dels possibles nouvinguts. Oltra ha dit que està en contacte amb les entitats i organitzacions humanitàries, com ara Creu Roja o Acnur, per ampliar les instal·lacions d'acollida i atendre qualsevol problema. A més, ha xifrat en 620.241 euros les ajudes que s'han aprovat per a acollir els refugiats. També ha indicat que es reunirà en breu amb els municipis de més de 100.000 habitants i les Diputacions per poder comptar amb la seua col·laboració.

La vicepresidenta Oltra també ha subratllat el fet que són moltes les famílies que s'estan adreçant a la seua Conselleria, la d'Igualtat i Polítiques Inclusives. per a oferir-se a acollir els refugiats. “M'aborrona i em fa sentir molt orgullosa tindre un poble solidari i acollidor”, ha conclós amb un punt d'emoció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona