Política

Albiol, en el punt de mira de la fiscalia pel contingut racista del seu Facebook

El fiscal de delictes d'odi i discriminació investiga la plana i ha sol·licitat més informació

Hi ha comentaris xenòfobs sobretot contra els musulmans

L'utilització que fa Xavier Garcia Albiol de les xarxes socials ja fa temps que aixeca polseguera. Alguns dels comentaris publicats mentre era alcalde de Badalona van desencadenar respostes de marcat caràcter racista d'alguns dels seus seguidors i diverses denúncies de ciutadans a la fiscalia de Barcelona. Ara el fiscal de delictes d'odi i discriminació ha decidit investigar els comentaris de la plana de Facebook de l'ara candidat del PP a la presidència de la Generalitat per esbrinar si s'ha incorregut en un possible delicte d'incitació a la discriminació, l'odi i la violència. Per aquest motiu ha sol·licitat més informació a alguns ciutadans que els van denunciar, com ara Toni de la Rosa, que ha confirmat que la fiscalia li ha demanat dades que té recopilades sobre els comentaris apareguts al mur de Garcia Albiol. De la Rosa destaca que a la plana hi apareixen atacs cap a persones de diferents ètnies, tot i que un dels comentaris que més van encendre els ànims era sobre l'actual regidora de Participació Ciutadana, Fàtima Taleb, la primera musulmana que es convertia en càrrec electe a l'Ajuntament de Badalona. Aquest escrit va desencadenar tota una sèrie d'insults i desqualificacions greus contra Taleb i, de retruc, contra tot el col·lectiu musulmà.

Albiol assegura que no ha rebut cap notificació sobre la investigació de la fiscalia i fonts del seu entorn destaquen que està “tranquil pel que ell ha escrit”. A més, hi afegeixen que si el desencadenant de la investigació és l'escrit sobre Taleb, “el va eliminar el dia després, quan va veure els comentaris ofensius que hi havia”. Per aquest motiu, Ismael Peña, professor de la UOC i expert en societat de la informació, qualifica de “complicat” que es pugui inculpar Albiol, tot i que assegura que per la seva conducta reiterada a les xarxes “se'l pot acusar d'instigador, perquè juga amb foc i ho sap”.

LA FRASE

Garcia Albiol podria ser acusat d'instigador, perquè juga amb foc a les xarxes socials i ho sap
Ismael Peña
professor de la UoC i expert en societat de la informació

SOS Racisme denunciarà candidats del PP

SOS Racisme ha anunciat que denunciarà a la fiscalia eslògans de campanya que el PP va fer servir durant les passades eleccions municipals. En concret, l'objecte de la denúncia seran alguns eslògans utilitzats pel cap de llista de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i el de Sant Adrià de Besòs, Jesús Ángel García Bragado, pel seu contingut, que criminalitza la immigració i consideren que constitueix un delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona