Política

Mas demana per al 27-S la mateixa “actitud de combat i revolta” que el 9-N

El líder de CDC crida a donar un suport massiu a Junts pel Sí per aconseguir una victòria “rotunda” que “impressioni Europa i el món”

El president de la Generalitat garanteix que els bancs no marxaran perquè Catalunya representa el 20% del mercat espanyol

El president de la Generalitat i número 4 de Junts pel Sí, Artur Mas, ha cridat a tenir el 27-S la mateixa “actitud de combat i de revolta” que el 9-N perquè la seva candidatura assoleixi una victòria “rotunda” que “impressioni Europa i el món”. També ha garantit que els bancs no marxaran de Catalunya, perquè és el 20% del mercat espanyol i “no són germanetes de la caritat”.

En l'acte central de la campanya davant milers de persones a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat (9.000 segons els organitzadors), el líder de CDC ha cridat els catalans a tenir en els comicis de la setmana que ve la mateixa actitud “d'autoafirmació” que en la “jornada històrica” del 9 de novembre.

Ha recordat que en aquella ocasió centenars de milers de catalans van acudir a votar malgrat que “tot un Estat amb totes les seves forces, tot el seu poder, tota la seva fiscalia, tots els seus tribunals va intentar que no hi haguessin les urnes”. “Però les urnes hi van ser i vam anar a votar. Va ser un acte d'autoafirmació, de creure en el futur i en la llibertat per al país, i ho tornarem a fer”, ha reblat.

Mas ha avisat que no hi haurà una altra oportunitat com aquesta en molt de temps i ha subratllat que cal saber aprofitar aquest “moment d'or”. Això passa, ha afegit, perquè Junts pel Sí obtingui una victòria “rotunda, clara, diàfana, sense cap tipus d'especulació sobre el que s'ha votat”. Segons ell, aquesta victòria és el que “impressionarà Europa i el món”, i és el vot “que provoca, arrossega i aconseguirà el canvi”.

El president ha recordat una frase de l'expresident de Sud-àfrica Nelson Mandela, que va dir que el poble han de prendre les seves decisions “pensant en les seves esperances i oblidant les seves pors”, per demanar que el 27-S l'esperança passi per davant de la por que intenta introduir l'Estat.

Així, ha reclamat als catalans que no caiguin en la temptació de la “campanya de la por” que s'està fent des de Madrid, des de tots els poders, també el bancari. “Mobilitzen a tothom, a Déu i a sa mare, ja no sé qui més els falta per mobilitzar”, ha ironitzat.

En aquest punt, ha tret ferro a l'amenaça de les associacions de bancs i caixes de marxar del país si declara la independència. Segons ell, “no marxarà cap entitat” perquè, entre altres factors, Catalunya representa “el 20% del mercat espanyol”, és la primera economia exportadora, la primera destinació turística i un dels grans pols d'inversió d'Europa. “Us creieu que marxaran del passeig de Gràcia de Barcelona que és el lloc de compres més important de tot l'Estat? De la plaça d'Europa de L'Hospitalet on hi ha la Fira de Barcelona que és la primera fira de tot el sud d'Europa? Us penseu que marxaran d'aquí?”, ha preguntat.

Mas ha argumentat amb ironia que els bancs no són “no són ni les filles de la caritat ni les germanetes dels pobres” i es mouen per interessos. “Que entenguin molt bé que ja no bevem a galet i que hi ha alguns sopars de duro que ja no ens els creiem, que ja som una mica grandets”, ha reblat.

Mas ha defensat la via independentista perquè ha constat que l'Estat ja “no pot oferir res” a Catalunya: ni un país amb un atur normal, ni un TC normal, ni tampoc un país “amb una qualitat democràtica simplement mitjana. “Com que no ens poden oferir res, nosaltres ho farem per nosaltres, perquè nosaltres sí que ho podem aconseguir”, ha assenyalat. I és que, al seu parer, quedar-se amb l'statu quo suposaria “anar cap enrere, com els crancs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona