Política

El govern espanyol estudia impugnar la resolució independentista

El ministre de Justícia assegura que si el TC no suspèn el ple i la proposta de Junts pel Sí i la CUP s'aprova la setmana que ve, l'executiu de Rajoy acudirà a l'alt tribunal

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat aquest dijous que el govern espanyol estudiarà impugnar davant el Tribunal Constitucional la proposta de resolució independentista plantejada per Junts pel Sí i la CUP en cas que l'alt tribunal no suspengui la celebració del ple que ha de votar-la, i en cas que el text un cop aprovat sigui contrari a la Constitució.

En declaracions als mitjans després de participar en unes jornades sobre la directiva europea de protecció de dades, celebrada a la seu a Madrid de la Comissió i el Parlament Europeu, el ministre ha concretat que , per arribar a aquest punt, caldrà que es donin diversos condicionants previs que encara no s'han produït.

“El govern el que farà és estudiar aquesta hipotètica resolució del Parlament i, en el cas d'aquesta de resolució, com pot semblar per les dades que coneixem, sigui contrària segons la nostra opinió a la Constitució, ja que es produir+a una impugnació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia