Política

El govern deixa clar que l'Agència Tributària catalana “tira endavant”

La consellera de Governació subratlla que la sentència del TC només afecta un article

Meritxell Borràs avança que ja treballen per trobar una solució perquè funcionaris d'altres administracions es puguin incorporar al nou ens

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha assegurat aquest dimecres que l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) “tira endavant amb tota la fortalesa” malgrat la sentència del Tribunal Constitucional (TC). Els magistrats de l'alt tribunal espanyol han declarat nul l'article que preveia la incorporació voluntària directa de funcionaris d'altres administracions al cos tributari de la Generalitat a través de convocatòries específiques.

La titular de Governació ha destacat que la resolució del TC dóna per bo el conjunt de la Llei i només afecta un article. Segons ella, això permet afirmar que la construcció de l'ATC “tira endavant amb tota la fortalesa de la llei”. “El govern espanyol va voler aturar la llei portant-la al Tribunal Constitucional però, un cop estudiada, els jutges només han declarat inconstitucional un article perquè no dóna igualtat d'oportunitats”, ha ressaltat.

La consellera ha emfatitzat la importància que l'agència pugui continuar desenvolupant-se amb normalitat perquè considera que és una de les “estructures d'estat” més importants. “El que és important és que l'Agència Tributària, que és clau per a qualsevol país, a Catalunya comença a treballar amb tota la intensitat”, ha afirmat. Aquest mes de novembre la Generalitat ha convocat 20 places d'inspector per al futur ens i la convocatòria s'ha tancat amb 91 aspirants.

La consellera no ha volgut entrar a valorar el fons de la sentència: “És el que tenim al davant i prefereixo no jutjar-ho”, ha dit. Això no obstant, ha carregat contra l'actitud de l'executiu de Marino Rajoy per haver posat un cop més en mans del Tribunal Constitucional una llei redactada amb la vista posada en la construcció d'un nou estat.

“No estem davant res que sigui nou, és una constant que el govern espanyol miri d'aturar tot allò que surt del Parlament i allò que impulsa el govern”, ha manifestat.

En qualsevol cas, ha avançat que ja treballen per reformular el redactat d'aquest article i permetre que els funcionaris d'altres administracions que –sempre de manera voluntària– es vulguin canviar a l'Agència Tributària de Catalunya puguin fer-ho. “Des de la funció pública treballem per donar una solució aviat a aquest punt i estic convençuda que trobarem el desllorigador”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX