Política

David Cameron vol bombardejar Síria abans de Nadal

El primer ministre britànic assegura que el Regne Unit mai estarà del tot segur mentre existeixi EI

El primer ministre britànic, David Cameron, ha exposat aquest dijous la seva estratègia militar contra Estat Islàmic a la cambra dels comuns i els ha demanat suport per tirar endavant la votació “com més aviat millor”. “Mai estarem del tot segurs mentre existeixi Estat Islàmic” ha advertit Cameron. “Hem de degradar-los i neutralitzar la seva amenaça”, ha assegurat, recordant que el gihadisme “ja actuat contra compatriotes britànics a les platges de Tunísia” i que els atemptats de París “podrien haver estat a Londres”. Cameron ha reconegut que cal una solució “política i diplomàtica” per afrontar la crisi siriana i que haurà de passar per derrocar el govern de Bashar Al-Assad.

La sessió d'aquest dijous a la cambra dels comuns arriba poc després que Cameron hagi fet pública la seva resposta al Comitè d'Assumptes Exteriors del Parlament Britànic, que va recomanar en un informe afegir-se als bombardejos aliats contra EI mitjançant “una estratègia internacional coherent”. “Les amenaces contra els nostres interessos i la nostra gent són tals que no ens podem permetre quedar-nos fora i no actuar”, va respondre Cameron.

Aquesta mateixa idea és la que el primer ministre britànic ha volgut reforçar davant dels comuns. “El risc més gran és no fer res”, ha advertit. “Estat Islàmic és l'amenaça més gran a la que s'enfronta el Regne Unit i tots els nostres aliats se n'han adonat; fins i tot Rússia ha reconegut que cal una estratègia militar per degradar-los” ha exposat Cameron.

El primer ministre britànic també ha apuntat que la transició democràtica a Síria passa necessàriament per derrocar Bashar Al-Assad. “Al-Assad no pot seguir governant a Síria per la quantitat de sang que s'ha vessat durant el seu mandat”, ha assegurat Cameron, que s'ha compromès a participar de la reconstrucció de Síria després d'eliminar Estat Islàmic.

Col·laborar amb els opositors sirians

Pel que fa a l'estratègia miliar, Cameron ha reiterat que l'objectiu dels bombardejos és “única i exclusivament” derrocar Estat Islàmic i ha reconegut “certes discrepàncies” respecte de l'estratègia militar russa. Tot i això, ha apuntat que les diferències “s'estan reduint” i que l'entesa entre els aliats és cada vegada major.

Tot i l'aposta pels bombardejos aeris, el primer ministre britànic ha reconegut que no poden ser l'única solució. En aquest sentit, diversos membres de la cambra dels comuns li han traslladat els seus dubtes sobre el possible desplegament de tropes a Síria per combatre l'Estat Islàmic. “Necessitem socis sobre el terreny” ha assegurat Cameron i ha recordat que “no tothom a Síria recolza Bashar Al-Assad ni forma part dels psicòpates extremistes d'Estat Islàmic. Hi ha 70,000 opositors sirians, moderats sunnites amb els quals podríem comptar”.

“Primer Estat Islàmic i després Síria”.

Cameron ha reiterat la seva aposta per una resposta “política i diplomàtica” a la crisi siriana. “Primer Estat Islàmic i després Síria. No hi haurà Síria mentre hi hagi Estat Islàmic”, ha assegurat. Segons Cameron, “cal una transició democràtica” però ha advertit que “no serà possible si Bashar Al-Assad continua al capdavant del govern”. Cameron s'ha mostrat taxatiu en aquest sentit i ha remarcat que “no hi haurà alto al foc” mentre Al-Assad continuï governant Síria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona