Política

ERC no espera res del TC, un tribunal que considera “corromput i venut”

“El que seria estrany fóra que un tribunal presidit per un militant del PP decidís una altra cosa” diferent a l'anul·lació de la declaració d'independència, afirma Rufián

Els dos primers candidats d'ERC a les eleccions del 20D, Gabriel Rufián i Joan Tardà, han afirmat avui que no esperen res nou de les deliberacions del Tribunal Constitucional (TC) sobre la resolució rupturista del Parlament, un òrgan que veuen “corromput i venut” al PP i al PSOE.

Els dos candidats han arremès contra el TC en una roda de premsa celebrada aquest migdia en la qual també han presentat la campanya electoral i el seu lema “Som República. Defensem el teu vot”.

Segons el cap de llista per Barcelona d'ERC, Gabriel Rufián, que el TC es reuneixi per declarar inconstitucional la declaració del Parlament a favor de la independència de Catalunya “no és res de nou, la notícia és que no hi ha notícia; el que seria estrany fóra que un tribunal presidit per un militant del PP decidís una altra cosa”.

Després d'assenyalar com d'“estranys que són aquests constitucionalistes espanyols que només tenen en compte alguns articles i no d'altres” de la Constitució, Rufián ha afegit que no es pot esperar res “d'un Estat el ministre de l'Interior del qual, Jorge Fernández Díaz, resa davant un monument feixista com és el del Valle de los Caídos”.

Rufián ha fet una crida per recolzar a les urnes un partit republicà com ERC que és, ha apuntat, el millor instrument “per contrarestar els que responen la voluntat democràtica dels catalans parlant de desafiament, d'amenaça, de cop i de botó vermell”.

També ha demanat el suport a ERC per contrarestar “aquesta nova dreta retocada, envernissada, que és Ciutadans, un partit basat en el neoliberalisme i l'anticatalanisme, perquè aquí els coneixem perfectament, en altres llocs de l'Estat no tant, i és per això que hem de deixar ben clar el que són”.

Sobre el fet que la Mesa del Parlament decidís amb els vots de Junts pel Sí (JxSí) presentar al·legacions a la suspensió cautelar de la citada resolució, cosa que ha estat molt criticada i valorada com a “contradictòria” per part de la CUP, Tardà ha apuntat que “cal aprofitar totes les eines que tinguem al nostre abast”.

“Les batalles -ha afirmat- no es guanyen només políticament sinó també utilitzant tots els instruments legals” i ha considerat que presentar al·legacions suposa lliurar “una batalla ideològica per posar en contradicció” un tribunal que ha considerat “venut i partidista”.

Segons Tardà, cal procurar “que cada vegada hi hagi més ciutadans que vegin que aquest tribunal està corromput en les seves funcions perquè no és neutral, és part, i està absolutament venut als interessos de PP i PSOE”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona