Política

Rivera reclama a Rajoy “informació, transparència i normalitat” sobre les seves reunions amb Mas

El líder de Ciutadans demana “que no es fingeixi una baralla en públic” i després es negociï “en privat”

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha reclamat aquest dijous a Mariano Rajoy “transparència” sobre les seves reunions amb Artur Mas. “Ens agradaria conèixer la informació d'aquestes reunions, a tots els espanyols i especialment a Ciutadans, que a més de ser candidats a la presidència del govern liderem l'oposició a Catalunya”, s'ha queixat. Rivera ha demanat “que no es fingeixi una baralla en públic i després hi hagi reunions en privat”. “Si té un objectiu electoral, òbviament crec que és una equivocació”, ha lamentat el líder de Ciutadans, que aquest dijous és a Brussel·les per participar en una reunió dels liberals europeus.

“Ens agradaria saber si el Govern d'Espanya està fent o parlant alguna cosa amb el de la Generalitat que desconeixem els líders de l'oposició, en aquest cas Inés Arrimadas”, ha afirmat Rivera. El candidat de Ciutadans defensa que les reunions entre el president espanyol i els autonòmics s'han de produir amb “transparència i normalitat”. “Si sóc president del Govern d'Espanya sóc conscient que, al marge de discrepar i independentment dels seus colors polítics, em tocarà seure a la taula amb tots els presidents autonòmics amb normalitat, perquè són Estat”, ha afegit. “Informació, transparència i normalitat”, ha exigit Rivera a Rajoy.

“De vegades hem vist baralles en públic però després resulta que hi ha reunions que no coneixem: no passa res per reunir-se amb un president autonòmic, però òbviament crec que no es pot fer d'aquesta manera”, ha insistit Rivera. El líder de Ciutadans s'ha reunit amb els primers ministres d'Holanda, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Eslovènia, Estònia i Luxemburg, que li han donat suport i s'han fotografiat amb ell, tot i que Convergència Democràtica forma part del partit i del grup parlamentari dels liberals europeus a l'Eurocambra. Rivera, però, no ha pogut entrar per la porta principal a la reunió del palau d'Egmont de Brussel·les, perquè els agents de seguretat no l'han deixat passar i l'han enviat a acreditar-se per la porta del darrera.

Rivera els ha assegurat que Ciutadans “en cap cas” no donarà suport a un “govern amb independentistes o antisistema, que no respecti l'economia de mercat, la Constitució, la societat del benestar i els Tractats de la UE”. “Vull deixar molt clar que mai donarem suport, és més, votarem en contra sempre de formar un govern populista o un govern on el separatisme pugui intentar trencar Espanya amb el referèndum que proposa Pablo Iglesias”, els ha garantit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Junta Electoral desestima el recurs de Junts per repetir el vot exterior del 12-M

barcelona
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de "corbs togats"

madrid
Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” la seva ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona