Política

El PSC i CDC de Blanes ofereixen a tota l'oposició entrar a l'equip de govern

Lupiáñez va fer la proposta en una junta de portaveus recent

La socialista Ramajo plega per raons personals després que ho fes la convergent Salarich

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de Blanes volen més socis a l'equip de govern. En una junta de portaveus recent, l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), ha ofert als sis grups de l'oposició participar en la gestió diària, molt feixuga pel fet de governar en minoria (8 regidors de 21).

La proposta de l'equip de govern, format per quatre regidors del PSC i quatre de CDC, va arribar abans de les festes de Nadal. “Les ajudes seran benvingudes”, podria ser la conclusió de l'oferiment de Lupiáñez i el portaveu de CDC, Joaquim Torrecillas.

El fet que fins a vuit grups tinguin presència en el ple de Blanes ja feia preveure que la gestió del consistori no seria fàcil. Fins ara, l'equip de govern ha intentat col·laborar amb la resta de grups, però, com a mínim, l'oposició d'ICV-EUiA-Pirates, que té quatre edils, ha estat contundent.

Ciutadans i el PP

De moment, el PSC i CDC han tingut dos socis predilectes en les grans decisions. El mes de desembre, l'equip de govern va aprovar el pressupost del 2016, de 45,8 milions d'euros, amb els vots del PSC, CDC, Ciutadans i el PP. Dels quatre altres grups, ERC, Batega i la CUP es van abstenir, mentre que ICV-EUiA hi va votar en contra.

Al juliol, les retribucions i les indemnitzacions dels regidors s'havien aprovat, en el tercer intent i amb els mateixos vots favorables (l'aleshores CiU, el PSC, Ciutadans i el PP). L'oposició havia tombat dos cops les retribucions de Lupiáñez i de la primera tinent d'alcalde, Meritxell Salarich (CDC).

La segona renúncia

L'oferta de l'equip de govern a tota l'oposició va arribar abans de la dimissió de dues regidores que participaven en la gestió diària. Primer va ser l'esmentada Salarich (divendres passat) i ahir també va fer pública la renúncia la regidora d'Educació, Acció Social, Cooperació i Solidaritat, la socialista Susana Ramajo. Les dues regidores van argumentar la decisió per motius personals. Salarich serà rellevada per Dafne Galvany.

Per mitjà d'un comunicat de premsa de l'Ajuntament, Ramajo va explicar que, a causa d'una malaltia greu recent, necessita “més temps per a mi perquè la malaltia m'ha passat factura”. Ramajo era regidora des del 2011, primer amb Josep Marigó com a batlle i des del juny amb Lupiáñez. Assenyala que haver superat un càncer, i els efectes de la quimioteràpia l'han deixat debilitada. A Ramajo l'hauria de suplir el número 5 de la llista del PSC, el músic i compositor Mario Ros.

“Entesa excel·lent”

La dimissió de Ramajo és un altre contratemps per a la gestió de l'Ajuntament de Blanes, el tercer municipi més habitat de la demarcació (39.132 habitants). Abans-d'ahir, el portaveu de CDC, Joaquim Torrecilas, va assegurar que l'entesa entre convergents i socialistes és “excel·lent. Treballem molt a gust”. Torrecillas hi va afegir: “Després del resultat electoral, hem de tenir l'habilitat de poder coincidir amb altres forces”.

LA FRASE

Em cal més temps per a mi perquè la malaltia m'ha passat factura. He hagut de prendre la decisió
Susana Ramajo
Regidora dimissionària d'educació de blanes (PSC)

LA XIFRA

8
grups
hi ha al ple: dos són en l'equip de govern i sis a l'oposició (ICV-EUiA, ERC, Ciutadans, Batega, la CUP i el PP).

LA DATA

13.06.15
Va ser
la data del ple de constitució de l'Ajuntament. Lupiáñez va rebre 8 vots de 21: els 4 del PSC i els 4 de CiU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt