Política

Domènech no garanteix que un acord de Podem amb el PSOE inclogui el referèndum a Catalunya

Homs no veu altra opció que “un no com una casa de Pagès” a la investidura de Sánchez

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, no ha garantit aquest dijous que un hipotètic acord entre Podem i el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez inclogui el referèndum a Catalunya. Preguntat per en una entrevista a RAC1 per si és possible un pacte entre PSOE i Podem si no es garanteix el referèndum a Catalunya, Domènech ha assegurat que no pot respondre a aquesta pregunta “perquè encara no ens hem assegut a negociar. Volem seure i veure quines propostes fa cadascú i la nostra proposta és el referèndum, entre d'altres”, ha dit. En tot cas ha assegurat que ara mateix el seu és el grup polític que està plantejant un debat d'investidura a Espanya on el dret a decidir dels catalans “és una peça clau”. Després de la reunió que va mantenir aquest dimecres amb DL al Congrés, Domènech també ha respost les acusacions del portaveu de Democràcia i Llibertat –que acusa En Comú Podem de ser un “PSC bis”-. “Entenc que hi hagi gent que a Madrid no tingui massa cosa a fer més que esperar o estar assegut a una cadira. Els hi vam traslladar propostes però seguirem parlant”.

També a Rac1 el portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha reiterat que amb el que hi ha ara sobre la taula la seva formació no veu altra possibilitat que “fer un no com una casa de pagès”. Ha criticat que Pedro Sánchez hagi deixat fora de la primera ronda de negociacions la seva formació i asseguri que no negociarà l'abstenció dels independentistes. “Una cosa és que no comparteixi el que estem fent i una altra són aquestes declaracions que criminalitza les idees dels altres”.

Per contra, Homs ha assegurat que si els socialistes fan una proposta DiL l'escoltarà i la valorarà, “i els direm el que estem fent i que no hi pensem renunciar”. Homs ha insistit en assenyalar En Comú Podem com “el PSC bis” perquè no té autonomia política. Ha assegurat que en la reunió que van mantenir aquest dimecres Domènech li va assegurar que “no s'ha oblidat del referèndum, però que ara estan amb el ministeri de la Plurinacionalitat perquè volien transformar l'Estat espanyol en un estat plurinacional. El mateix que el PSC fa deu anys”.

Coordinació amb ERC

El cap de llista d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, també ha assegurat a Rac 1 que ERC i DiL actuaran de manera coordinada. “Parlem molt amb Homs i tots els companys de Convergència” i “entenem que anem a fer el mateix: a defensar el poble de Catalunya i les seves institucions”. Segons Rufián, això vol dir “plantar cara a qualsevol que falti al respecte” perquè “quan Pedro Sánchez s'alinea amb els plantejaments més reaccionaris de la dreta de l'Estat espanyol es falta al respecte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona