Política

Rajoy avisa els independentistes: “L'Estat no està en treva”

El president del govern espanyol subratlla que el seu executiu està en funcions, però no ho estan ni la llei, ni la Constitució

El líder del PP insisteix en encapçalar un govern amb el suport del PSOE i C's, donat que han estat “els més votats”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aprofitat aquest dissabte el seu primer viatge a Catalunya des de l'elecció de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat per avisar els independentistes que “l'Estat no està en treva” i ell seguirà combatent qualsevol pas en contra de la unitat d'Espanya.

Rajoy ha fet aquesta advertència durant la reunió de la junta directiva del PP català que ha presidit a Barcelona i en què ha garantit que els independentistes “de cap de les maneres aconseguiran els seus objectius”.

El cap de l'executiu ha tornat a subratllar que el govern espanyol està en funcions, però no ho estan ni la llei, ni la Constitució. “No estan en treva”, ha subratllat.

Precisament, Rajoy ha defensat avui un altre cop que el pròxim executiu estigui liderat pel PP amb suport del PSOE i C's, en una gran aliança constitucionalista: “Hem estat els més votats i s'ha de respectar el que diguin els ciutadans”.

“El nou govern i les seves formalitats s'haurien de parlar; podria ser de coalició, amb suport des fora” i amb un programa compartit d'acord amb uns objectius comuns. I ha apel·lat al recent pacte de governabilitat que PP, PSC i Unió han rubricat a l'Ajuntament de Tarragona: “És un acord intel·ligent, en defensa de l'interès general: Qui ha guanyat les eleccions és l'alcalde, i el que està darrere, el tinent d'alcalde, que és com es fan les coses”.

Votarà ‘no' a la investidura de Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dissabte que la seva formació votarà en contra de la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com a cap de l'executiu: “Votarem que ‘no' a la seva candidatura”.

En la seva intervenció a la junta directiva del PP català, ha retret que l'última vegada que va tenir contacte amb Sánchez va ser el 23 de desembre i li va dir que no volia saber res del PP -segons Rajoy-, però si vol tornar a reprendre-ho l'atendran “com es mereix”.

Així, ha assegurat que, en cas de tornar a parlar, li recordarà que el PP va guanyar les eleccions, que els 123 escons del PP “són més” que els 90 que va aconseguir el PSOE, i que Sánchez va quedar quart en la circumscripció en la qual es va presentar, la de Madrid. Rajoy ha urgit el PSOE que “es defineixi”, perquè el govern espanyol no pot estar indefinidament en funcions.

En la mateixa línia, ha recordat a Sánchez que en altres països europeus, com a Àustria, es governa en coalició i és la força més votada la que lidera, i que així es fa “fins i tot a Grècia”, on ho fa Syriza, un partit que admet que no li agrada però que va guanyar les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona