Política

Ballesta plega anunciant l'acord amb el PSC i criticant ERC

El fins ara alcalde de Girona demana perdó pels errors, acusa Esquerra d'actuar amb “tacticisme” i erosionar-lo de forma “descarnada”

La segona tinent d'alcalde, Marta Madrenas, el substituirà en el càrrec

L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, ha anunciat que dimiteix del càrrec i també com a regidor a l'Ajuntament de Girona quan no fa ni dos mesos que va prendre possessió del càrrec. El substituirà Marta Madrenas, fins ara segona tinent d'alcalde, tal com havia avançat aquest diari . I ho ha fet anunciant un pacte de govern amb el PSC, que s'explicarà en detall aquesta tarda, i criticant durament ERC-MES, amb qui CiU volia aconseguir arribar a un pacte d'estabilitat en primera opció, cosa que no ha estat possible pel “tacticisme” amb que han actuat durant les negociacions i les condicions, que ha considerat en alguns casos eren “impossibles de complir”.

“Vaig decidir que jo no podia ser el problema i que volia i podia ser la solució. No volia causar cap perjudici ni al meu grup ni a la meva ciutat fins a tenir ben lligat un bon govern”, ha afirmat Ballesta en roda de premsa aquest migdia a l'Ajuntament de Girona.

Ballesta ha decidit plegar un cop lligat l'acord 'estabilitat per als pròxims tres anys, fins al final del mandat, amb el PSC, que considera ha “assumit un sobreesforç per assumir una responsabilitat molt alta”.

“Un govern entre CIU i ERC a Girona no ha estat possible ni en l'època de l'alcalde Puigdemont ni ara”, ha afirmat. “Hem fet propostes de govern, d'estabilitat, però totes rebutjades o bé s'han posat unes condicions que les feien impossibles”.

Ballesta ha acusat ERC de fer “una dutxa escocesa” actuant més “pels interessos del partit” que no per l'estabilitat que convenia a Girona. “Vaig començar a negociar amb el grup socialista quan vaig veure que ERC em tornava a posar a sobre la taula unes condicions que anaven molt més lluny del que havíem convingut en la reunió anterior”, ha afirmat.

“El que havia de ser un acord de modificació del cartipàs es va convertir tristament en un acord gairebé impossible, carregat de desencontres i filtracions interessades”.

Ballesta ha demanat “perdó” pels “errors” comesos. Però també ha criticat “l'erosió descarnada” feta per alguns grups municipals i el “tracte innoble i deshonest que ha afectat la meva persona i la meva família”. “He assumit un desgast personal que els qui han contribuït a generar-lo no es poden imaginar”, ha assegurat. “No sóc ni pretenc ser perfecte. Sóc una persona honesta sempre he donat la cara”, s'ha defensat, assegurant que havia acceptat substituir Carles Puigdemont “perquè participo del projecte, perquè m'agrada Girona i perquè vaig entendre que havia de fer renúncies polítiques i personals, perquè pensava que convenia a més gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona