Política

Barcelona vol els militars fora del parc de Collserola

L'Ajuntament aprova una proposició que insta el ministeri a ordenar a l'exèrcit l'aturada de les maniobres militars a la zona natural de la capital

La comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir una proposició contra les maniobres militars al Parc Natural de Collserola. El text, aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C's i el PP, insta el ministeri a donar indicacions a l'exèrcit perquè posi fi a les pràctiques.

Tretze escoles del districte de Sarrià-Sant Gervasi properes a Collserola havien presentat queixes per l'empitjorament de la situació des del mes de febrer, ja que les maniobres es duien a terme en horari lectiu.

Les direccions dels centres educatius van manifestar que la presència dels militars dificultava l'ensenyament del discurs de la no-violència als alumnes. L'Ajuntament, que forma part del consorci del parc juntament amb la Diputació i l'AMB, es va comprometre a fer els passos necessaris per convertir el pulmó verd de la ciutat en una zona desmilitaritzada.

La proposició de l'Ajuntament no és el primer enfrontament entre el consistori i les forces armades. El 9 de febrer, Ada Colau va fer explícit als militars presents en el Saló de l'Ensenyament el seu rebuig per la presència de l'exèrcit a la fira. Diversos ministres en funcions del govern espanyol van considerar una falta de respecte les paraules de l'alcaldessa. Colau va assegurar que havia circulat un relat distorsionat.

Medalla d'or per a Muriel Casals

La proposició contra les maniobres militars a Collserola no va ser l'única que va aprovar ahir l'Ajuntament. La comissió de Presidència va acordar que atorgaria la medalla d'or de la ciutat de Barcelona a títol pòstum a la diputada Muriel Casals. Els grups municipals, a excepció del PP i C's, van acordar donar el guardó a Casals per la seva trajectòria personal i “les fortes conviccions en defensa de la democràcia, la llibertat i Catalunya” des del respecte i el diàleg. La comissió municipal també va aprovar per unanimitat acceptar la renúncia i devolució de la medalla d'or de la ciutat que l'expresident Jordi Pujol havia presentat el juliol del 2014. A més, la comissió va decidir revocar la medalla atorgada a la infanta Cristina de Borbó. Tots els acords s'hauran d'aprovar en el ple municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona