Política

Iglesias: “El PSOE hauria de preguntar ara a les seves bases sobre la nostra proposta”

El secretari general de Podem emplaça els socialistes a consultar a la seva militància si vol un govern “a la valenciana”

Subratlla que el pacte Rivera-Sánchez ha estat rebutjat pel 88,23% dels militants del partit morat

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, considera un cop les bases de la seva formació han rebutjat en una consulta interna el pacte amb PSOE i Ciutadans, li toca al líder socialista, Pedro Sánchez, moure fitxa i consultar els seus militants sobre la possibilitat de formar un govern d'esquerres a l'Estat, sense el partit d'Albert Rivera.

“Un 88,23% dels nostres militants diuen NO al pacte Rivera-Sánchez. El PSOE hauria de preguntar ara les seves bases sobre la nostra proposta”, ha afirmat el líder del partit morat en un missatge a les xarxes socials.

Després que les bases hagin expressat el seu suport a l'estratègia negociadora de la direcció nacional de Podem i a la seva aposta per un govern de coalició “a la valenciana”, els principals dirigents del partit ja han manifestat que ara és el PSOE qui té a les seves mans decidir si vol formar un executiu progressista, per al qual “sí que donen els números”; un de gran coalició, amb PP i Ciutadans, o anar a eleccions una altra vegada.

“El PSOE s'ha vist empresonat en aquest acord amb Ciutadans, que ja vam dir que era bastant regressiu. El PSOE hauria de reflexionar sobre aquesta qüestió del manteniment d'aquest acord perquè ja hi ha hagut una investidura en la qual els hem dit que no és suficient”, ha assenyalat la portaveu adjunta al Congrés, Irene Montero, en declaracions als mitjans després de visitar el Centre d'Internament d'Estrangers d'Aluche, a Madrid.

En aquesta línia, el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha assegurat que la seva formació manté la mateixa estratègia i segueix, “com sempre”, amb la “mà estesa” i disposada a “negociar amb el PSOE” un govern de canvi a l'Estat, sempre que el partit de Pedro Sánchez s'allunyi de Ciutadans.

Finalment, Iglesias ha reptat el PSOE ha consultar les seves bases sobre l'oferta que Podem va posar sobre la taula de formar un govern espanyol de coalició progressista, sense Ciutadans, que ha rebut el suport del 91,79% dels simpatitzants que han participat en la consulta del partit morat, celebrada entre dijous i dissabte de la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.