Política

En Comú busca vies legals per tenir grup propi

Xavier Domènech lamenta que la mesa actuï “de forma política i no jurídica”

Després de la impossibilitat que En Comú Podem es pogués constituir com a grup propi al Congrés dels Diputats la passada legislatura, la confluència d'esquerres estudia ara “vies jurídiques diferents” per poder aconseguir formar un grup independent en la cambra baixa espanyola que es crei després de les eleccions del 26-J. Així ho va afirmar ahir el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, durant una entrevista a El Punt Avui TV. Domènech, però, va lamentar que la decisió final recaigui en la mesa de la cambra, a la qual va acusar de “ser arbitrària” en la formació de grups parlamentaris. “La mesa decideix amb criteris polítics i no jurídics. En el seu moment vam demanar un dictament jurídic i no va aparèixer mai”, va assegurar.

Durant l'entrevista, Domènech va reiterar el compromís de la formació en la celebració d'un referèndum a Catalunya i va desestimar que tant En Comú com Podem facilitin una investidura si no s'assumeix la crisi territorial de l'Estat, la gestió de la crisi socioeconòmica i la reconstrucció del nivell democràtic. “És molt difícil que aquesta situació acabi amb una abstenció per formar un govern” va dir. En aquest sentit, Domènech també va apostar perquè el govern que es formi arran dels comicis espanyols del juny es comprometi a retirar “tots els recursos” de lleis catalanes al TC que ha enviat l'executiu espanyol en funcions i va qualificar de “cínica” l'actitud del govern del PP amb Catalunya. En aquest sentit, va advocar per què les eleccions del 26-J serveixin per “poder crear ràpidament un nou govern que no sigui tan hostil amb Catalunya” i que això serà possible si s'aconsegueix formar un executiu en què el PP i C's no siguin presents.

El cap de files d'En Comú també es va voler referir a la impugnació per part del govern espanyol de la llei d'emergència social catalana i va aprovar la proposta de la Generalitat i els grups parlamentaris catalans de “refer” la llei. En tot cas, però, Domènech va demanar que aquells articles que no han estat suspesos s'apliquin i siguin dotats de pressupost. “També seria positiu que hi hagués voluntat de desenvolupar la llei”, va assegurar Domènech.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO