Política

POLÍTICA

Mataró tindrà regidors de barri per acostar-se als veïns

Els sis edils designats recolliran i atendran les demandes ciutadanes com a representants del govern local

L'Ajuntament pretén millorar la comunicació entre els ciutadans i l'administració

Mataró tindrà a partir de la setmana que ve regidors de barri amb l'objectiu de millorar la comunicació i atendre més directament les demandes dels veïns. Com a representants institucionals del govern local al territori, la seva missió serà recollir les inquietuds, les queixes i els suggeriments dels ciutadans i traslladar-los a l'Ajuntament perquè els estudiï i prengui les decisions oportunes, però també fomentar la participació en la planificació i la gestió municipals.

El regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez (CiU), va explicar ahir que el precedent d'aquest nou projecte es va posar en funcionament el 2005, quan es van engegar els consells territorials. “El que fem ara és fer un pas endavant i acomplir un acord de govern i una de les accions previstes en el pla de mandat”, va afegir-hi. Fernàndez va destacar que, igual que amb la iniciativa de portar l'alcalde, David Bote, una setmana al mes per tots els verals de la ciutat, el que es pretén és apropar l'administració al ciutadà, però també fer arribar i explicar l'acció de govern als territoris. “Volem saber què passa però també transmetre allò que anem tirant endavant”, va insistir.

Amb la posada en marxa dels regidors de barri també es vol augmentar el sentiment de pertinença a la ciutat i generar complicitat entre els veïns, afavorint la cohesió social, sobretot d'aquelles persones que no participen de la vida associativa representada actualment en els consells territorials. La designació dels edils coincideix amb la d'aquests organismes i, de fet, els escollits són els presidents dels ens municipals. Així, al Centre, l'Eixample i l'Havana, el regidor responsable serà Josep Maria Font (CiU); el de Rocafonda, el Palau i l'Escorxador, Juan Carlos Jerez (PSC); la de Molins, Cirera, Camí de la Serra i Vistalegre, Isabel Martínez (CiU); la del Pla d'en Boet, Peramàs i Esmandies, Núria Calpe (CiU); el de Cerdanyola, Miquel Àngel Vadell (PSC), i el de Via Europa i la Llàntia, Joan Manuel Vinzo (PSC).

En aquest sentit, està previst que cadascun d'ells comenci a atendre els veïns als respectius barris, com a mínim, un cop per setmana als centres cívics de referència que hi ha a cada zona. “A diferència del projecte de l'alcalde als barris, aquest pretén tenir una presència permanent als verals per conèixer la realitat i el dia a dia de cada territori”, va explicar el regidor de Serveis Centrals i a partir d'ara també edil de Rocafonda, Juan Carlos Jerez.

Després de més d'una dècada de funcionament dels consells territorials, Joaquim Fernàndez va admetre que la participació en aquests organismes és força irregular i depèn molt del barri en qüestió. “No és el mateix una zona de nova creació com Via Europa que un barri històric amb unes entitats més consolidades, com són el Centre o Cerdanyola”, va matisar.

LA XIFRA

6
regidors
de l'equip de govern formen part del projecte que es posarà en marxa la setmana que ve.

LA FRASE

Volem saber què passa als barris però també transmetre la feina que tirem endavant
Joaquim Fernàndez
regidor de participació ciutadana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

El ministre principal escocès vol mantenir-se en el poder després de trencar la coalició

barcelona
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona