Política

CULTURA

Les 53 peces del MNAC ja són a Sixena

El consell executiu ha autoritzat aquest dimarts la devolució “provisional” de les obres al monestir de la localitat de Vilanova de Sixena, que han arribat aquesta tarda

El govern acorda no autoritzar el lliurament a l'Aragó dels béns de Sixena que hi ha al Museu de Lleida

Les 53 peces del del monestir de Santa Maria de Sixena que conserva el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ja han sortit cap a Vilanova de Sixena, després que el consell executiu del govern d'aquest dimarts hagi donat llum verd a la “sortida provisional” -segons ha dit la portaveu i consellera de la Presidència, Neus Munté-, tal com dicta la “resolució provisional” del jutjat de primera instància d'Osca.

Munté també ha explicat que en la reunió del consell executiu d'aquest dimarts s'ha acordat “no autoritzar el lliurament dels béns de Sixena” del Museu de Lleida perquè “no ha finalitzat els procediments requerits per la normativa de Patrimoni Cultural” i també ha refermat “la seva voluntat seguir exercint les accions legals pertinents per defensar els legítims interessos de la Generalitat respecte els béns en litigit”

El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, es va comprometre a principis de juliol a tornar aquestes peces , tot i que va advertir que veia difícil complir amb el mandat abans del 25 de julio, data límit dictada per la sentència.

El govern català mantindrà el blindatge de les 44 peces restants del litigi, del Museu de Lleida, que estan protegides per la Llei de Patrimoni.

El camió que trasllada les peces, que es trobaven al magatzem del MNAC i que no han estat mai exposades, ha arribat a les cinc de la tarda al seu destí, tot i que no està clar que després el govern de l'Aragó les mantingui a Sixena o les traslladi a Barbastre o a Saragossa en espera que el monestir estigui cent per cent adequat per acollir-les.

La consellera de Cultura del govern de l'Aragó, Mayte Pérez, a més de l'alcalde de Vilanova de Sixena, Ildefonso Salillas, i altres autoritats aragoneses han esperat l'arribada les obres d'art des del mateix monestir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

El ministre principal escocès vol mantenir-se en el poder després de trencar la coalició

barcelona
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona