Política

procés sobiranista

El setè aplec independentista, al costat d'Artur Mas

L'expresident clourà l'acte de suport per la imputació pel 9-N que han organitzat en la trobada d'Arenys de Munt

Arenys de Munt vol recordar un any més la primera consulta independentista que es va fer al municipi el 2009 i que va ser el tret de sortida del procés sobiranista que viu el país. La trobada que arrencarà diumenge analitzarà i debatrà les diferents fórmules que s'estant discutint i que hi ha damunt la taula sobre el moviment unilateral d'independència. L'escriptora Liz Castro parlarà de les “unilateralitats” ciutadanes per explicar com cadascú pot aportar el seu granet de sorra al procés sobiranista. Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d'Economia de l'Universitat de Barcelona, defensarà els arguments a favor del RUI, mentre que un diputat de Junts pel Sí donarà els detalls del full de ruta que defensa el govern. A les intervencions hi seguirà un torn obert de paraules del públic, i la cloenda per part d'un representant del president, Carles Puigdemont, tancarà l'acte abans del dinar popular.

Els homenatges recauran en aquesta setena
edició en l'actriu Montserrat Carulla, que des dels inicis de l'aplec hi ha participat activament, i també la implicació de l'editor Quim Torras, per la tasca desinteressada que han portat
a terme per tal de difondre els avantatges de la independència de Catalunya.

Els organitzadors, a diferència de l'any passat, que va coincidir l'aplec amb la data de la primera consulta, el 13 de setembre, han decidit celebrar l'aplec en dos caps de setmana i no coincidir amb els actes organitzats amb motiu de la Diada.

Signar el compromís

El 18 de setembre tindrà lloc l'acte de cloenda, en què es presentarà arran dels debats i intervencions previs el Compromís d'Arenys de Munt per la Via Unilateral amb la signatura conjunta de representants de les formacions polítiques independentistes.

A continuació els assistents mostraran el seu suport al president de la Generalitat, Artur Mas, que ja ha confirmat la seva assistència. L'acte vol deixar palès el rebuig del poble d'Arenys de Munt a la seva imputació judicial per haver fet possible la votació popular del 9-N.

L'aplec, organitzat per l'Ateneu Independentista d'Arenys de Munt, retorna aquest any a la plaça de l'Església. En l'última edició, en plena campanya electoral, les activitats i xerrades es van traslladar als peus del monument a la independència que hi ha a l'entrada del poble, erigit l'any següent de fer-se la consulta popular. Des de l'Ateneu compten que amb la col·laboració de l'associació de botiguers i el canvi d'ubicació, més cèntrica, atrauran més públic i això portarà a omplir restaurants i comerços.

LA DATA

13.09.09
L'aplec commemora la primera consulta popular per l'autodeterminació que es va fer al municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona