Política

Sabater deixa Badalona animant a una moció de censura a Albiol

L’exalcaldessa acusa el PSC i comuns d’ “apuntalar” el govern del PP

L’exalcaldessa de Badalona i diputada de la CUP al nou Parlament, Dolors Sabater, deixarà de ser regidora a l’Ajuntament en les pròximes setmanes. Amb la seva marxa, diu Sabater, s’acaba “l’excusa del veto” per tirar en davant un govern progressista que inclogui Guanyem, PSC, ERC, Comuns i JxCat, i que aïlli el PP a l’oposició. “Em vau assenyalar perquè no podíeu fer alcaldessa una representant del municipalisme transformador i es van justificar els fracassos pel veto a la meva persona. Això s’ha acabat”, ha etzibat Sabater en una roda de premsa on ha animat els grups a negociar ara una moció de censura. En aquest context, Sabater retreu a PSC i comuns que negociïn el pressupost d’inversions amb el PP per “apuntalar” el govern d’Albiol.

En aquest sentit, des de Guanyem acusen a comuns i socialistes que al mateix temps que critiquen la gestió del govern del PP negociïn amb Albiol el pressupost d’inversions de 2021. “La gestió negligent del govern d’Albiol és una realitat i la ciutat no es mereix dos anys més de decadència”, avisa la portaveu municipal, Nora San Sebastián.

Sabater creu que la “paràlisi” que viu la ciutat és motiu suficient per impulsar aquesta moció de censura. A més, afirma que a partir de la constitució del nou Parlament, quan deixarà de ser regidora a Badalona, s’haurà posat fi a un dels principals esculls per a l’entesa dels partits d’esquerres: “Jo no servirà l’excusa i dir que no es poden fer acords perquè es veta a Sabater”.

En aquest sentit, l’exalcaldessa demana “torna a posar en marxa” la formula del 2015 i deixar enrere les desavinences que van possibilitar la moció de censura del 2018 i la manca d’entesa per a les investidures del 2019, després de les municipals, i del 2020, quan va ser detingut l’exalcalde socialista Àlex Pastor.

Sabater ha assenyalat el PSC, a qui fa culpable de la situació: “En tots els casos es van imposar els interessos partidistes als interessos de ciutat”. La líder de Guanyem, però, ha obviat el fet que abans del pla d’investidura de 2020 totes les forces de l’oposició van signar un acord per investir-la alcaldessa durant un any i mig, que Guanyem va rebutjar instants abans del ple.

En cas que prosperés ara una nova moció de censura a Badalona, Sabater creu que l’acord ha de ser programàtic i que en el debat dels noms d’un eventual nou govern caldria “reconèixer” la força més votada el 2019. La confluència de Guanyem i ERC, que es va dissoldre després dels comicis, “es continua reivindicant” segons Sabater.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona