Política

Chacón diu que Catalunya no és ni independentisme ni Falange, sinó un "país d'ordre"

La ministra de Defensa ha assenyalat que la CDC d'abans era un partit de moderació i d'entesa i l'ha contrastat amb l'actual deriva convergent

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha dit que Catalunya no són els extrems, "ni independentisme ni ultradreta", sinó un país d'ordre, de sentit comú i de moderació, per la qual cosa ha retret a CDC la seva actitud respecte a la consulta sobiranista d'Arenys de Munt.

En declaracions a TV3, la dirigent del PSC ha assenyalat que la CDC d'abans, amb la qual ella ha crescut, era un partit de moderació i d'entesa, i l'ha contrastat amb l'actual deriva convergent. "Aquesta CDC d'Artur Mas que s'apunta dia sí i dia també a l'independentisme no té a veure amb el nostre país".

La titular de Defensa ha dit que veu amb dolor la imatge que transmeten dels catalans alguns diaris, quan Catalunya no és independentisme ni Falange, però ha lamentat especialment que Mas aposta ara "pel radicalisme i per l'extremisme".

Ha dirigit també a CiU un altre missatge, aquesta vegada sobre les seves relacions amb el PP. "Demano a Mas que, abans d'acostar-se al PP, li demani que faci un esforç per Catalunya i retiri el recurs contra l'Estatut", ha reclamat.

Chacón ha assenyalat que CiU i PP sempre han sumat quan han pogut, i ha augurat que la federació tornarà a optar pels populars si ho necessita, perquè "és la seva via natural".

Chacón ha vist "absurd" parlar de les conseqüències d'una sentència que encara no s'ha produït, i ha tornat a demanar als populars que retirin el recurs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.