Política

“Obrim el projecte a la ciutadania”

punt i a part. El nou candidat d'ERC valora com a positiva l'experiència de soci minoritari en el govern, però destaca que ara la proposta del partit busca desenvolupar un model de poble a mitjà termini

Pere Aragonès es veu capaç de compaginar la tasca al Parlament amb la feina dins l'Ajuntament, però assegura que tot dependrà dels resultats de les eleccions. Proposa accions a gran velocitat: protegir tota la vall de la riera de Pineda o desenvolupar el PP1 per trams que afavoreixin un creixement assumible en són dos exemples

El nou candidat d'ERC que substitueix Mònica Palacín és una cara coneguda en el món de la política catalana. Diputat al Parlament, afronta ara el repte d'augmentar la representació republicana a l'Ajuntament. Diu que té bones sensacions.

Amb la distància que dóna el final de mandat, va ser una bona idea pactar amb un PSC de majoria absoluta?

Estem satisfets de la feina que hem fet a la regidoria de Medi Ambient, que ha estat la nostra responsabilitat. També crec que hem influenciat en la presa de decisions, però és evident que la diferència numèrica és la que és. En aquestes eleccions ERC obre una nova etapa i ara les condicions per pactar haurien de ser diferents.

Defineixi'm nova etapa.

Ens obrim a captar gent provinent d'àmbits diversos, independent i que vulgui treballar per la Pineda del futur. Treballem amb un equip amb capacitat per governar, independentment dels resultats finals.

Com es pren la decisió de presentar-se com a cap de llista?

El meu compromís amb el Parlament no té sentit sense un compromís també amb el meu poble. El projecte és engrescador i em sentiré orgullós si puc posar al servei de Pineda la meva experiència política.

Què ha canviat en aquests quatre anys que fa pensar a ERC que pot obtenir més bons resultats?

Crec que el plantejament amb què anem als comicis és molt més obert a la ciutadania, i portem una motxilla d'experiència gestionant una regidoria complexa. N'hem après molt.

La situació econòmica de Pineda és delicada. Què s'ha de fer per canviar-la?

Cal un Ajuntament que vagi més enllà de la gestió del dia a dia. Ara hi és i ha estat molt pendent de solucionar els problemes que anaven sorgint amb més o menys encert. Creiem que el que falta és una visió a mitjà i llarg termini d'allò que volem que sigui Pineda. Imaginar-nos com hauria de ser un municipi d'aquí a vint anys que té les potencialitats per esdevenir capital de l'Alt Maresme. No volem una Pineda convertida en una ciutat dormitori de l'àrea metropolitana.

I què proposa?

Actuacions a curt i a mitjà termini en diferents àmbits. Com ara desenvolupar el polígon industrial perquè hi hagi captació de noves empreses, reduir aquest 30% de fracàs escolar que ens aboca a continuar mantenint l'atur més elevat de la comarca, impulsar estratègies de turisme i comerç per donar vida a Pineda més enllà de la temporada d'estiu, garantir els serveis bàsics a les persones que ho necessiten i, finalment, replantejar un creixement urbanístic que ha estat difícil de digerir. Si actuem en tots aquests àmbits, quan retorni la recuperació econòmica el municipi no serà a l'últim vagó.

Convençut de millorar resultats?

Sí. Sabem d'on venim, però a l'hora de confeccionar tant el projecte com la llista hem volgut garantir el millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses