Política

Guanyant Torrent proposa actuacions per afavorir l'ocupació i un treball digne

Denuncia les polítiques neoliberals imposades des de la Unió Europea, el Fons Monetari i el Banc Mundial

La Plataforma Ciutadana torrentina, davant les xifres d'ocupació fetes públiques pel govern estatal y que afecten directament a la situació concreta de la localitat, considera que la dinamització econòmica i social d'aquesta vila de la comarca de l'Horta, és un element clau per assolir un desenvolupament humà de caire progressista i transformador.

Guanyant Torrent considera, que l'Ajuntament ha de resultar una instància clau per revertir els efectes de la crisi econòmica, ja que és on s'adreça la ciutadania per exigir i participar en les solucions alternatives als efectes derivats de les polítiques i mesures econòmiques i un lloc idoni per aportar alternatives.

Les altes taxes d'atur de Torrent, mostren el caràcter inestable i cíclic dels moviments d'expansió i contracció de l'activitat econòmica capitalista i s'evidencia com la desocupació discrimina els sectors socials i laborals més desprotegits o que es troben amb una major exposició al risc.

Així doncs, Guanyant Torrent, davant d'aquesta situació proposa que l'Ajuntament realitze un estudi de l'activitat econòmica del municipi i la captació de mitjans per a promoure la diversificació econòmica. Però a més, demana la municipalització de tots els serveis que siguen susceptibles de ser-ho i la creació d'instruments municipals que canalitzen recursos financers públics pel desenvolupament econòmic i el foment de l'ocupació.

La plataforma ciutadana torrentina demana que es desenvolupe una oferta de formació en sectors emergents i sostenibles, en preservació de l'artesania local i la valoració del patrimoni, que possibilite el reciclatge i la creació d'itineraris d'inserció sociolaboral personalitzats, que permeten un acompanyament integral de la població aturada vers l'ocupació i especialment dels col·lectius amb més dificultats.

Guanyant Torrent, subratlla la necessitat de vigilar que a la borsa municipal d'ocupació es tinguen en compte perfils amb especial vulnerabilitat i la necessitat de caminar cap a l'establiment de xarxes municipals i comarcals d'informació, que permeten a les PIMES, autònoms i menuts comerços, a promocionar-se amb menys costos i així poder competir en millors condicions respecte de les grans empreses i superfícies comercials.

Finalment, per a Guanyant Torrent s'ha de muntar un suport decidit a l'agricultura, apostant per la diversificació agrícola, la creació d'espais de comercialització directa dels productes procedents de collites locals i de la producció ecològica. També s'ha d'impulsar el cooperativisme, com a modalitat d'organització econòmica que fomenta els drets laborals i una economia que fuig del model de creixement continu imperant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Biden li diu a Qatar que Israel està llest per a seguir amb la proposta de treva

barcelona
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià confirma la mort de quatre ostatges a Gaza

barcelona
regne unit

Un sondeig enfonsa Sunak i dona una majoria històrica als laboristes

barcelona
política

A presó el primer independentista un cop aprovada l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Els Països Baixos permeten a Kíiv usar els F-16 per a atacar objectius militars a Rússia

barcelona
regne unit

Farage canvia d’opinió i es presentarà a les pròximes eleccions

barcelona
llengua

Degoteig de sentències avalant el 25% de castellà a l’escola

barcelona
estats units

Comença el judici contra el fill de Biden

barcelona
Eleccions europees

El CIS insisteix a donar al PSOE la victòria a l'Estat espanyol

barcelona