Política

David Fernández: “Ens declarem insubordinats a l'Estat espanyol, sense reconèixer cap mena d'autoritat a Rajoy”

El portaveu de la CUP celebra que el president espanyol “reconegui” que el 27-S és “el major desafiament democràtic” i que “té un problema”

El fins ara diputat i portaveu de la CUP, David Fernández, ha replicat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i a les seves advertències davant les eleccions del 27 de setembre. En una entrevista a l'ACN, Fernández ha celebrat que el popular “reconegui” que el 27-S “té un problema i que és el major desafiament democràtic”. A més, el diputat independentista ha volgut respondre a les alertes sobre el caràcter plebiscitari dels comicis i l'obediència a les lleis espanyoles que ha fet el president espanyol assegurant que els catalans “ens declarem insubordinats a l'Estat espanyol, sense reconèixer cap mena d'autoritat política o moral a Rajoy”.

El president del govern espanyol ha fet aquest divendres balanç del curs polític i Catalunya ha estat un dels temes que més a comentat. A les portes de la convocatòria electoral catalana, Mariano Rajoy ha situat el procés com el primer “risc” per a l'Estat i ha advertit que “no hi haurà independència” en cap cas, manifestant, a més, que garantirà el compliment de la legalitat vigent i negant el caràcter plebiscitari del 27-S.

Davant aquestes consideracions, David Fernández ha fet una valoració durant una entrevista concedida a l'ACN, on ha ironitzat en assegurar que ell està “d'acord” amb Rajoy en alguns punts. “Té raó. Per fi reconeix que té un problema i que el 27-S és el major desafiament democràtic, democratitzant i democratitzador al règim del 78 i a un Estat demofòbic que nega la llibertat política del poble català”, ha sentenciat, tot recordant que “durant anys ha estat dient que no seria un problema i que tot això escamparia”.

Amb tot, Fernández ha advertit a Rajoy que la seva recepta davant el 27-S pot topar amb actituds com la seva. “Ara caldria preguntar-li –a Rajoy– com ho pensa resoldre, si per vies britànic-escoceses o per la via inquisitorial-punitiva. Per la primera, tots guanyem; per la segona ens tindrà al davant”, ha avisat

I és que el portaveu de la CUP ha volgut fer saber al president espanyol que des de Catalunya, i després de veure com actua el seu govern, “ens declarem ja i per avançat insubordinats a l'Estat espanyol, sense reconèixer cap mena d'autoritat política, judicial o moral a Rajoy sobre la llibertat política d'aquest poble”.

David Fernández, que creu que Rajoy s'equivoca en dir que Espanya és un estat “seriós” perquè “només amb la Púnica i Gürtel n'hi ha prou per parlar de corrupció política estructural”, ha criticat també al president espanyol qualificant-lo de “peó de la troika que rebenta cada dia les sobiranies dels pobles i de les persones”.

Per últim, i veient que Rajoy nega el caràcter plebiscitari del 27-S, el portaveu de la CUP ha volgut “recomanar-li l'hemeroteca” al president espanyol. “Va dir que el 9-N no es votaria, i es va votar. I ara diu que no seran plebiscitàries, i ho seran. I si la voluntat política lliure i democràticament escollida per aquest poble és la independència, no hi ha Estat ni mercat que ens pari”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona