Política

Dies de mobilització de l'ANC a les comarques gironines

L'acte central a la demarcació es farà dissabte a Lloret, amb activitats tot el dia

Diumenge es farà un punter a la desembocadura del Fluvià

Ahir es va desplegar una gran pancarta a Girona

Falten només 22 dies per a la Diada i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) accelera el ritme d'actes de mobilització i assajos al territori. Ahir va haver-hi el primer gran acte a la ciutat de Girona, amb el desplegament d'una gran lona de gairebé 1.000 metres quadrats al parc Migdia. I dissabte hi haurà l'acte central a les comarques gironines: serà a Lloret, on es faran activitats tot el dia i hi haurà a la tarda un assaig de punter humà –la mobilització estel·lar d'aquest estiu com a prèvia a la Via Lliure de la Meridiana, com l'any passat ho eren els assajos de V i, fa dos anys, els assajos de cadenes humanes– i al vespre un acte de parlaments amb una desena de participants, que tancarà el president de l'ANC, Jordi Sànchez. Sànchez també serà diumenge a Sant Pere Pescador, on després de l'èxit de la V de l'any passat es farà un punter precedit de nou de dues caminades per la platja des d'Empuriabrava i l'Escala que confluiran a la desembocadura del Fluvià.

Acte de Lloret

L'acte central de l'eix de la innovació –l'eix temàtic dels deu que hi haurà a la Via Lliure que li ha correspost a les comarques gironines– serà dissabte a Lloret. Hi haurà tres escenaris. El principal serà a la plaça de la Vila, on hi haurà un espai de xerrades en petit format durant tot el dia, un taller de circ per a la mainada al migdia, una trobada de colles geganteres i actuacions de colles castelleres a la tarda i sardanes la nit. També allà es farà un assaig de punter humà a les 18 hores i l'acte de parlaments a les 20.15 h. Hi intervindran el director d'El Punt Avui a Girona, Jordi Grau, que actuarà com a presentador; l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; la directora del Barcelona Institut of Science and Techonology; el secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà; l'ambientòloga i número dos de la llista de la CUP a Girona, Marta Ball-llosera; el fundador d'Unió de Pagesos Pep Riera; el president de Súmate i número 6 per Barcelona de Junts pel Sí, Eduardo Reyes; la periodista Karmele Marchante, i el president de l'ANC Jordi Sánchez. L'acte inclourà també dues actuacions musicals de Les Perles de Lloret.

Els altres dos escenaris d'activitats dissabte a Lloret seran el passeig Verdaguer, on hi haurà parades informatives de l'ANC, jocs inflables per als nens i àgores de petit format, i la platja, on hi haurà el llaüt estelat Pepeta, en el qual es podrà navegar durant algunes hores al dia i en la resta es podrà visitar.

Pel que fa a l'acte de Sant Pere Pescador de diumenge, la sortida de les caminades des d'Empuriabrava i l'Escala serà a les 9 del matí. En el punter que es farà al parc del Riu de Sant Pere (la desembocadura del Fluvià) hi participaran, a més de Jordi Sànchez, també el jutge Santiago Vidal –creador d'un dels esborranys de constitució catalana– i el president de Súmate, Eduardo Reyes, que divendres farà també un acte a Palamós.

Fan una crida a votar les candidatures del sí a Girona

La coordinadora de l'ANC de Girona, Marta de Puig, va animar ahir a votar el 27-S les llistes “que tinguin un explícit compromís amb la construcció d'un nou país”. En l'acte de desplegament d'un gran lona al parc Migdia, De Puig va dir que el 27-S els catalans decidirem “si volem construir la república catalana o si volem continuar malvivint amb un estat en contra”. Els actes a Girona continuen avui amb un espectacle musical a la plaça del Barco (18.30h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Barcelona

Bagué denuncia de nou el retard del desdoblament de la N-260

besalú / figueres
àfrica

Sud-àfrica vota amb la incertesa de si l’ANC reeditarà la majoria absoluta

barcelona
argentina

Primera crisi de govern del president argentí Javier Milei

barcelona

SOM-HI-ERC demana que la piscina es gestioni amb prestació de serveis

santa coloma de farners
Guerra a Gaza

Israel acusa Sánchez "d'incitar al genocidi del poble jueu”

barcelona
guerra a gaza

Israel no afluixa en la seva ofensiva militar a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Espanya reconeix oficialment l’estat de Palestina

barcelona
Daniel Sirera
President del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona

“El vet a Colau ha repercutit en tota la política catalana”

Barcelona