Política

Iceta veu “sectària” i “partidista” la proposta del PP per reformar el TC

Creu que es tracta d'una operació per facilitar la campanya de Xavier Garcia Albiol

El cap de llista del PSC assegura que els socialistes no hi donaran suport

El cap de llista del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat aquest dimarts de “sectària” i “partidista” la proposta del PP de reformar el Tribunal Constitucional (TC) perquè pugui sancionar Artur Mas si incompleix les seves resolucions. Ja ha avançat que els socialistes no la secundaran.

En una atenció als mitjans, el líder socialista ha criticat que els populars presentin una reforma d'aquesta importància sense consultar-la a altres formacions i en plena precampanya. “Si volen fer una reforma d'una llei tan important com la llei orgànica del TC, el més normal és parlar amb la resta de partits, i molt especialment amb el PSOE. I a partir d'aquí formular una proposta”, ha opinat.

És per això que Iceta creu que es tracta d'una “una operació per facilitar la campanya del candidat Xavier Garcia Albiol” de cara als comicis del 27-S. Una jugada que veu “sectària, partidista i oportunista” i “el pitjor dels camins” perquè pretén “judicialitzar la política”. “Els socialistes no els acompanyarem en aquest camí”, ha avisat.

Pel que fa al document en què Foment del Treball que alerta de la preocupació de les empreses davant la convocatòria del 27-S, ha dit compartir el rebuig de la patronal al caràcter plebiscitari dels comicis. El socialista ha apostat perquè després de les eleccions es constitueixi un govern “sòlid i estable”.

D'altra banda, Iceta ha considerat “de sentit comú” les paraules de la cancellera alemanya, Angela Merkel, sobre una eventual independència de Catalunya. Merkel s'ha remès als tractats internacionals per recordar que tota secessió comporta, en primera instància, abandonar el marc de l'Europa dels estats. Ha assenyalat que els sobiranistes “preferirien obviar realitats, però la realitat és la que és”.

Per últim, el candidat del PSC ha insistit que el president Artur Mas ha de donar explicacions al Parlament sobre les investigacions policials relacionades amb el presumpte finançament irregular de Convergència i especificar “quines responsabilitats polítiques assumiria en cas que els indicis acabin responent a la realitat”.

“Junts pel Sí faria bé en demanar l'assumpció de responsabilitats a Mas. De no fer-ho, acabarien sent còmplices”, ha afegit. En aquest sentit, ha recordat que van ser els socialistes i ERC de Torredembarra els qui van portar el cas als tribunals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia