Política

Intersindical Valenciana ha presentat les seues propostes per la Igualtat Lingüística

El Sindicat es reuneix amb el Director General de Política Lingüística Rubén Trenzano

Intersindical Valenciana ha fet pública la seua proposta per una Igualtat Lingüística real. El Sindicat ha elaborat un document que consta de sis apartats amb propostes concretes en cadascun dels àmbits: Administracions i Funció pública; Ensenyament; Salut; Mitjans de comunicació; Relacions laborals i Atenció als nouvinguts.

Per al Sindicat, les eleccions del maig de 2015 han comportat un gran canvi polític en la majoria de les administracions valencianes. Igualment, la societat valenciana ha demanat un canvi profund en les polítiques socials, culturals i lingüístiques. És en aquest sentit que Intersindical Valenciana vol contribuir a dur a terme aquests canvis i per això que presenta unes propostes bàsiques en matèria de política lingüística per tal d'assolir la igualtat lingüística de tots els valencians: que tothom tinga els mateixos drets i els mateixos deures, siga parlant de la llengua que siga.

Per a Intersinidcal valenciana, “aquesta legislatura hauria de ser la legislatura de l'aprovació d'una nova llei que pose les bases i els mitjans perquè tots els ciutadans i ciutadanes del País Valencià tinguen els mateixos drets lingüístics: una veritable llei d'igualtat lingüística amb unes disposicions normatives clares que obliguen a garantir els drets i els deures correlatius a aquests drets, amb els instruments necessaris per a fer-los efectius, i amb uns objectius de normalitat ben definits, tant en la seua concreció com en els terminis de consecució. Ras i curt: una llei transformadora amb un pla d'acció verificable i no una declaració formal de bones intencions”.

A més d'aquesta llei, s'assegura des d'Intersindical Valenciana, “caldrà modificar i desplegar altres normes, sobretot en matèria de funció pública, ensenyament, mitjans de comunicació, relacions laborals o atenció als nouvinguts, per posar alguns dels exemples que, com a força sindical, més ens afecten”.

La intenció de la Intersindical Valenciana és presentar les seues propostes a les administracions públiques, institucions valencianes, partits polítics, entitats i organitzacions socials... amb la finalitat d'obrir un debat sobre les propostes, participar en l'impuls d'un canvi en les polítiques lingüístiques, afavorir els canvis normatius i les partides pressupostàries per fer una realitat la seua proposta a favor de la igualtat lingüística.

La primera de les reunions ha estat amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Ruben Trenzano. Aquesta reunió, que ha estat molt cordial i profitosa, ha servit per intercanviar propostes sobre la situació de la nostra llengua en els diferents àmbits de la societat valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]