Política

Els ajuts a Birrasana de Blanes, en qüestió

Batega critica que l'empresa privada organitzadora no pagui l'ocupació de la via pública i rebi una subvenció

El grup municipal de Batega a l'Ajuntament de Blanes s'oposa que l'Ajuntament continuï subvencionant amb 5.000 euros el festival de cervesa Birrasana, que es fa cada any al maig. El portaveu del grup, Jordi Urgell, va argumentar la seva oposició en el fet que Birrasana el gestiona una entitat privada (Associació Birrasana i Cervesa Marina), que a banda de la subvenció té altres tractes favorables, com ara la cessió de l'espai al passeig sense haver de pagar taxa per l'ocupació de la via pública (a diferència dels firaires) i la cessió de taules i cadires per a l'esdeveniment, a part de la neteja posterior de l'espai, que va a càrrec de l'empresa de neteja del municipi (Nora).

“Podem entendre que per la promoció de la ciutat se'ls cedeixi l'espai, podríem arribar a entendre que se'ls cedeixin taules i cadires i que la neteja vagi a càrrec de l'ajuntament, però de cap manera que es subvencioni amb 5.000 euros una entitat privada”, va dir Urgell. El regidor va recordar que l'empresa només va presentar els balanços el 2013, quan van al·legar pèrdues, però els grups de l'oposició no han vist més números. “Però si no tens guanys no fas una cosa com aquesta per amor a l'art”, conclou. Batega entén que hi ha “moltes altres coses” que promocionen la ciutat, com ara les fires que s'instal·len al passeig, “i no per això els subvencionem ni els estalviem de pagar la taxa d'ocupació de via pública”. L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va defensar la promoció de la ciutat que fa Birrasana. “Ja hem dit que si l'haguéssim de fer nosaltres ens costaria no 5.000, sinó 30.000 euros, i porta 15.000 persones a Blanes, és un conveni profitós per a les dues parts, per a ells per vendes i per a nosaltres per promoció. Qui hi guanya més?” va considerar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Estudiants propalestins bloquegen el Sciences Po de París

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona