Successos

Extingit l’incendi forestal de Tivissa

El foc, que ha afectat vuit hectàrees, estava controlat des d’aquest matí

L’origen hauria estat una negligència en una crema de vegetació agrícola, que ha comportat un detingut

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit cap a les nou de la nit d’aquest dimarts l’incendi forestal que cremava des de dilluns al migdia a la serra de Tivissa, a la Ribera d’Ebre.

El foc l’han controlat cap a les deu del matí i des d’aleshores deu dotacions dels Bombers, amb GRAE i Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), han continuat remullat la zona fins que han aconseguit apagar-lo del tot.

Segons les estimacions dels Agents Rurals, l’incendi ha afectat una superfície aproximada de vuit hectàrees.

L’origen del foc hauria estat una negligència en una crema de restes vegetals. Els Mossos van detenir ahir un veí de Tivissa com a presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal, que ha quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.

Els efectius han treballat intensament en aquest incendi que ha estat condicionat per l’orografia del terreny, de difícil accés, i per la conducció del vent que ha bufat amb intensitat a la zona, segons ha explicat Bombers. El cos d’emergències es va trobar amb un foc que cremava en alta intensitat i amb focus secundaris, fet que els va fer preveure un potencial d’unes 200 hectàrees a l’inici de l’incendi.

En el dispositiu d’extinció hi han participat, a més dels Bombers, diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, així com membres de les Agrupacions de Defensa Forestal, efectius del Cos d’Agents Rurals i del Sistema d’Emergències Mèdiques.

D'altra banda, els Bombers també han donat per controlat aquest vespre el foc que crema des de primera hora de la tarda a Tivissa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia