Successos

SUCCESSOS

Suplanten la identitat per poder treballar i els enxampen

La Policia Nacional ha detingut sis persones en el marc de l’operació anomenada Ganivet

Es feien passar per espanyols per treballar a fàbriques de la Garrotxa

El facilitadors els van detenir a l’aeroport de Barcelona i a Osona

La Policia Nacional ha detingut quatre persones acusades de suplantació d’identitat i a dos cooperadors necessaris per facilitar-los document espanyols, en el marc de l’anomenada operació Ganivet. Les detecions s’han fet a la comarca de la Garrotxa, tot i que els facilitadors van ser detinguts a l’aeroport de Barcelona i a la comarca d’Osona. La Policia continua buscant un tercer facilitador de documentació.

El mètode que utilitzaven era el lloguer de la documentació espanyola, amb dades bancàries, perquè ciutadans en situació irregular puguessin treballar en fàbriques de la zona de la Garrotxa suplantant l’identitat d’un altre i amb un contracte de treball.

La persona de nacionalitat espanyola que llogava el seu document i el seu compte bancari, ingressava la nòmina de l’estranger irregular i es quedava amb un 20 per cent de coissió en concepte d’arrendament d’identitat. A més el que llogava estava cotitzant a la Seguretat Social sense treballar, circumstància que li permetia generar drets de prestació de desocupació.La Policia Nacional de Camprodon, al Ripollès, està en contacte permanent amb empreses de la Garrotxa per combatre aquests tipus de casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia