Successos

Successos

Persecució de pel·lícula pel centre de Blanes per detenir uns falsos policies

Tres lladres van entabanar uns turistes d'un càmping ensenyant-los unes plaques policials de joguina

Els delinqüents els van robar uns 500 euros

Uns lladres que estan actuant a les comarques gironines i que es fan passar per falsos policies van ser detinguts dimecres a Blanes. Els lladres van aconseguir sostreure més de 500 euros a uns turistes alemanys mostrant-los unes identificacions (plaques policials) falses. La detenció es va produir després d'una llarga i perillosa persecució pel nucli urbà en què van participar vuit dotacions de la policia local.

Els fets es van produir a quarts de sis de la tarda, en un càmping del municipi, quan una família alemanya tot just arribava amb la seva autocaravana. El pare esperava al vehicle mentre una de les filles s'estava informant a la recepció de l'establiment. De sobte, es va aturar un turisme marca Alfa Romeo amb matrícula espanyola, amb tres homes a l'interior. Un d'ells es va acostar al conductor de l'autocaravana i, mostrant-li una identificació policial (que va resultar que era falsa), li va demanar que li donés la cartera explicant-li que estava buscant uns sospitosos per un delicte relacionat amb drogues. El fals policia va fer veure que olorava la cartera i, mentre encara l'estava manipulant, va aprofitar un descuit de la víctima per sostreure de l'interior més de 500 euros. El turista alemany es va adonar que l'havia entabanat, i el lladre va pujar ràpidament al vehicle, on l'esperaven els altres dos acompanyants, i va sortir a gran velocitat del càmping, enfilant l'avinguda Vila de Madrid en direcció al mar. Al mateix temps, una treballadora de l'establiment i una vigilant de la zona blava, en veure que alguna cosa estranya havia passat, van prendre nota de la matrícula del cotxe que havia fugit i van alertar dels fets la policia local de Blanes.

En trobar-se que hi havia molt de trànsit, van optar per circular pel carril bici, posant en perill la vida dels usuaris. Al passeig de s'Abanell es va afegir a la persecució un altre agent que patrullava en motocicleta i que, després d'intentar barrar el pas als fugitius, va estar a punt de ser atropellat pel conductor escapolit.

Contra direcció

Després de continuar pel passeig de la Marina, un cotxe patrulla de la policia local va barrar-los el pas quan estaven a punt d'incorporar-se a la plaça Catalunya, però els fugitius el van esquivar. La perillositat de la persecució va augmentar quan van enfilar la rambla Joaquim Ruyra contra direcció, esquivant els vehicles que baixaven. També van conduir contra direcció en altres trams de la persecució, que va acabar a la carretera GI-682.

Per aturar els fugitius, la furgoneta d'atestats de la policia local es va situar al mig de la carretera barrant-los el pas. Quan es van veure acorralats, un d'ells va llençar diversos bitllets que acabaven de sostreure a la família alemanya. En canvi, no s'ha pogut trobar la falsa identificació de policies, que se sospita que van tirar per la finestra durant la persecució.

Els tres delinqüents, la identitat dels quals ahir a la tarda encara es desconeixia perquè tenien documentació falsa, passaran avui a disposició judicial.

LA XIFRA

8
dotacions
de la policia local de Blanes van participar en la persecució i detenció dels lladres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia