Successos

seguretat

Comencen a instal·lar càmeres a urbanitzacions i als accessos de Tordera

L'Ajuntament defensa la mesura tant per controlar els vehicles sospitosos com per prevenir

El 2017 s'hauran col·locat una quinzena d'aparells

Aquests dies els operaris han començat a instal·lar les primeres càmeres de seguretat a Tordera. La mesura, concebuda com una prova pilot però amb vocació de permanència, ja és una realitat a la urbanització de Sant Daniel i s'estendrà a la de Mas Mora, Tordera Parc i a la principal entrada del municipi des de la carretera N-II. Es tracta d'un pla pensat des de fa temps pel govern local però que no s'ha pogut fer efectiu fins ara. L'alcalde, Joan Carles Garcia (PDC), defensa la instal·lació d'aquests aparells amb un doble objectiu: “controlar els vehicles sospitosos que es passegin pels diferents nuclis urbans de Tordera i dissuadir-los-en quan comprovin que hi ha càmeres que els filmen.” Garcia assegura que les càmeres arriben sense que hi hagi hagut cap repunt en el nombre de robatoris a urbanitzacions, però admet que l'arribada en els últims mesos de persones conflictives que hi han ocupat algunes cases encara justifica més aquest reforç de vigilància. “Els veïns de les urbanitzacions fa molt de temps que demanaven alguna actuació en aquest sentit i estem obligats a fer el possible per garantir la pau social i la bona convivència”, assenyala.

Millorar la resposta

Les càmeres també volen “afavorir l'ús de noves eines i de recursos tecnològics que permetin guanyar prevenció i millorar l'eficiència i la intervenció policial”. “Si es detecta algun vehicle identificat com a sospitós en les bases de dades policials s'activa l'alerta a la policia local, que hi actuarà en conseqüència”, relata l'alcalde de Tordera. El desplegament de càmeres continuarà els propers mesos per completar la resta d'urbanitzacions i accessos secundaris de la població. El projecte d'instal·lació de càmeres de seguretat puja a 230.000 euros –el pressupost del 2017 n'inclourà una segona partida– i es preveu que hi hagi un màxim de 15 aparells repartits pel territori.

LA FRASE

Fa temps que els veïns de les urbanitzacions demanaven alguna actuació en aquest sentit
Joan Carles Garcia (PDC)
alcalde de tordera

LA XIFRA

230.000
euros
és el cost global de la instal·lació del sistema de càmeres de vigilància a diferents punts de Tordera.

Sistemes amb múltiples usos

La instal·lació de càmeres de seguretat als carrers i places dels municipis ja no és cap iniciativa estranya. A l'ús de la videovigilància per controlar els vehicles sospitosos s'hi afegeixen altres usos que permeten que els Ajuntaments ampliïn el control en determinats àmbits. Els últims exemples a la comarca són els d'Arenys de Munt i Sant Vicenç de Montalt, que anuncien més càmeres per evitar l'abocament incontrolat d'escombraries o els de Calella o Sant Pol d'aparells que capten i multen els vehicles que se salten els senyals de trànsit en el nucli urbà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia