Successos

La fiscalia vol 2 anys de presó per a Josep Pàmies

La fiscalia reclama dos anys de presó i 16.000 euros de multa per a l'activista Josep Pàmies, per un presumpte delicte contra la salut pública per tinença de marihuana.

Els fets es remunten a fa dos anys, quan els Mossos van requisar 80 plantes de marihuana a la finca de Pàmies. L'Associació Dolça Revolució ha assegurat que les plantes eren de l'entitat, i que eren a la finca de l'encausat per “un acord de préstec d'espai amb la puntualització que la finalitat del cultiu era terapèutica”. Dolça Revolució i el mateix Pàmies defensen la legalització del conreu de marihuana per tractar els efectes secundaris de tractaments com ara el càncer. L'entitat porta a terme la campanya Cap planta és il·legal i reclama l'absolució de Pàmies. Els seus responsables ja van acudir a declarar per aquest cas. Dolça Revolulció ha portat la seva reivindicació davant les portes d'alguns hospitals, com ara l'Arnau de Vilanova, per explicar les propietats terapèutiques de la marihuana. Ara, preparen diversos actes reivindicatius i de divulgació durant la Fira de l'Alimentació de Balaguer, els dies 22 i 23 d'octubre.

Josep Pàmies també haurà d'anar a declarar al jutjat el 23 de novembre per un altre cas. Està sent investigat per haver conreat cànem industrial, que no té substàncies psicoactives però sí diferents propietats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia