Successos

Atrapen tres lladres mentre atracaven una joieria a Lloret

Per entrar-hi, un va simular que era discapacitat i un altre li empenyia la cadira de rodes

Una empleada va buidar un extintor per reduir la visibilitat dels assaltants, que van ser detinguts per la policia local

Esprais de defensa per amenaçar els treballadors i maces per trencar les vitrines. Eren els estris que portaven tres homes que ahir van intentar assaltar a plena llum del dia un cèntric establiment de Lloret de Mar: la joieria Grau, situada al número 22 del carrer Sant Romà. Per accedir al local sense aixecar sospites es van fer passar per clients i un d'ells, fins i tot, hi va entrar amb una cadira de rodes per simular que tenia una discapacitat física. Els lladres, però, no van aconseguir el seu propòsit i van acabar detinguts per la policia local. A part de la ràpida mobilització dels agents, va ser clau l'actuació dels empleats del negoci i la col·laboració ciutadana. Un vianant va donar l'alerta a dos quarts d'onze del matí. Aquest testimoni va sentir crits i cops dins la joieria i va trucar a la central de la policia local per informar dels fets. Des de la comissaria es va donar l'avís a totes les patrulles i, segons va destacar el regidor de seguretat ciutadana, Josep Lluís Llirinós, el primer vehicle policial va arribar a la joieria Grau en menys d'un minut, un fet que va considerar digne de menció i “elogi”.

La banda tenia el pla molt estudiat. El seu objectiu era colpejar les vitrines, agafar ràpidament el que poguessin i fugir corrents. Primer van entrar en escena dos dels investigats. Un d'ells anava amb cadira de rodes i un altre estava situat darrere seu empenyent-lo. Un tercer que s'havia quedat més al marge va aprofitar per aparèixer en veure que als dos primers els havien obert la porta i estaven entrant. Ja a l'interior, van començar a destrossar els vidres de les vitrines amb els martells, i els cops se sentien des del carrer. El guàrdia de seguretat va bloquejar l'accés i un altre testimoni, d'origen francès, també va ajudar a tancar la porta. Quan els agents van arribar, el vigilant i les dependentes estaven intentant frustrar la fugida dels lladres. “La serenor dels treballadors ha ajudat molt a impedir la sortida dels atracadors i n'ha facilitat la detenció”, va explicar Llirinós. De fet, una de les empleades va arribar a buidar un extintor per reduir la visibilitat dels assaltants. “Ho ha fet quan arribaven els efectius com una mena de distracció o per neutralitzar l'intent d'escapar-se dels sospitosos”, va afegir el regidor.

La policia local va detenir els tres homes, originaris de l'est d'Europa. No els consta cap domicili a la població, on s'havien allotjat en un hotel. Formarien part d'un grup organitzat de delinqüència itinerant, els quals actuen en punts diversos ja que es desplacen amb facilitat, i s'investiga si hi va haver més implicats. Els tres arrestats van ser traslladats a la comissaria de la policia local i després van ser lliurats als Mossos, que es fan càrrec de la investigació.

El 2008, la mateixa joieria va ser l'objectiu d'un altre assalt, que en aquell cas els lladres van materialitzar. Va tenir lloc a la tarda i va ser comès per quatre homes que duien la cara tapada amb cascos de moto. Es van dirigir directament a un dels expositors, el van trencar amb un mall i es van apropiar les joies que hi havia. Un cop van tenir el botí, van fugir amb dues motos.

LA FRASE

És d'elogiar la col·laboració dels veïns, la serenor dels treballadors i la ràpida actuació de la policia
Josep Lluís Llirinós
regidor de seguretat ciutadana de l'ajuntament de lloret de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia