Successos

municipal

seguretat

Terrassa tindrà una unitat en bici i més agents de policia

El nou pla director preveu que el polèmic grup d'intervenció especial canviï de nom i faci tasques de suport

L'any que ve es faran dues jornades de debat ciutadà sobre el pla de seguretat

El pla director de la Policia Municipal de Terrassa en el qual l'equip de govern fa mesos que treballa incorporarà una unitat d'agents en bicicleta, però també un increment substancial de la plantilla amb una cinquantena d'agents en 10 anys, a més de formació dels agents en temes de proximitat, comunitaris i educatius i actualització legal de la normativa.

Entre els canvis en l'estructura del cos que estan previstos no s'inclou la dissolució completa del polèmic grup d'intervenció especial, conegut els darrers anys com a GIP, com van reclamar alguns partits polítics arran del rebombori i la polèmica a principis d'any per l'anunci d'una querella criminal per calúmnies i injúries per part de 15 agents –12 d'ells pertanyents a aquest grup– contra la regidora de la CUP, Maria Sirvent, i que finalment no van presentar . Sirvent havia fet una intervenció en el ple de juliol demanant la dissolució del GIP posant en dubte intervencions d'aquest cos en detencions, escorcolls i actuacions contra moviments socials. Aleshores les formacions d'esquerres (TeC, ERC-MES i la CUP) van recordar al PSC que portava la dissolució d'aquesta unitat al programa electoral i el mateix alcalde, Jordi Ballart, s'hi va comprometre, tot i que després la regidora de Seguretat, Maruja Rambla, va matisar que s'integraria en una altra unitat. El govern no vol dir encara gaires coses sobre el pla director fins que no hagi acabat el document, tot i que sí que ha deixat clar que per llei no té policia amb funció antiavalots i que la unitat de suport policial (USP) –l'antic GIP– farà suport a les accions i funcions pròpies de la Policia Municipal, com ara mesures per millorar la seguretat viària, atendre les trucades del ciutadà que demana auxili i proporcionar-lo, atendre queixes veïnals per una bona convivència, protegir els edificis municipals i vetllar pel compliment de les ordenances municipals.

Altres aspectes que inclourà el nou pla i que ha avançat la formació antisistema són la necessitat d'un pla de comunicació i l'impuls de la policia de proximitat, i assegura que, malgrat que ho va anunciar l'alcalde , no s'hi inclou de moment la col·locació de videocàmeres als uniformes.

La CUP va lamentar que el debat de model policial i el de seguretat es faci per separat, ja que el pla de la policia s'aprovarà per junta de govern. Les seves queixes sí que han aconseguit que els facin la concessió d'informar-ne prèviament en comissió informativa a la resta de formacions. De fet ja es va aprovar en el ple del gener una moció en la qual es diu que es farien unes jornades participatives abans de l'estiu per debatre el model de seguretat, però es va desvincular del pla director de la policia. Sobre el retard de les jornades, que ja van criticar TeC, ERC-MES i la CUP al maig, el govern ho va supeditar a rebre una subvenció de la Diputació. Ara asseguren que no es faran unes jornades de debat ciutadà sinó dues abans de finalitzar el 2017.

LA XIFRA

225
policies
i comandaments tenia al maig la plantilla i l'objectiu és arribar als 275 l'any 2025.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia