Successos

agents rurals

amenaces

“L'amenaça de mort als rurals és un delicte greu”

L'Associació Professional d'Agents Rurals es persona com a acusació particular en el cas del veí de Sils que va escriure comentaris molt ofensius sobre el crim al Segrià

L'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya (Asparc) s'ha personat com a acusació particular en el cas del criador de gossos potencialment perillosos detingut al gener pels Mossos d'Esquadra com a presumpte autor d'amenaces de mort a membres d'aquest col·lectiu. El jutjat d'instrucció número 2 de Girona, que s'ha encarregat del cas, l'ha tramitat com un procediment per delictes lleus, però l'Asparc entén que podria tractar-se d'un delicte d'amenaces a un col·lectiu professional recollit en l'article 170.1 del codi penal. Per aquest motiu, el lletrat de l'associació, Albert Requena, té previst impugnar l'acte d'incoació del procediment per sol·licitar que s'obrin diligències prèvies i es consideri que es tracta d'un delicte més greu.

L'investigat, Jordi Bonet va escriure en el mur del Facebook de l'Associació Professional dels Agents Rurals de Catalunya comentaris molt ofensius amb relació al doble crim que va cometre un caçador de 28 anys, que va matar a trets dos agents rurals en un vedat d'Aspa, al Segrià. En un dels missatges va posar textualment: “Jo ho sento molt, però veient com actuen jo mateix no descarto pelar-ne uns quants… Són uns fills de puta… Que sí… Que hi ha fills de puta que seran bona gent, però que sigui en una altra vida.” Bonet, que es dedica a criar gossos, va manifestar a aquest diari que la detenció ha estat “la punta de l'iceberg”. Al juny li van comissar en una finca de Sils uns buldogs. Des d'aleshores està molt enrabiat i fa al·lusió a aquest episodi en un segon missatge a Facebook: “Els rurals sou uns mafiosos [...] M'heu entrat a casa a robar-me una vegada [...] A la propera –que espero que no hagi de succeir perquè el jutjat us toqui el crostó– us tindré preparat un pijama de pi.” Els acusa de tenir muntat “un negoci amb la venda de gossos a escala internacional”.

LA DATA

24.01.17
la policia
va detenir, a casa de la seva parella, Bonet com a sospitós d'un delicte d'amenaces

LA FRASE

Jo ho sento molt, però veient com actuen jo mateix no descarto pelar-ne uns quants; són uns fills de puta
Jordi Bonet
Investigat

Els gossos no estaven en condicions

Els Agents Rurals van especificar que es van limitar a executar una mesura ordenada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, perquè es considerava que les condicions de manteniment dels animals no eren les correctes i Bonet tampoc tenia, suposadament, tots els permisos en regla. Ara, arran dels missatges, els rurals van presentar una denúncia i els Mossos van arrestar Bonet per un presumpte delicte d'amenaces. La policia li va prendre declaració i l'home va quedar en llibertat. Pel que fa als missatges, diu que no els ha esborrat perquè no és un “covard”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia