Successos

Tribunals

Arxiu definitiu del cas del ‘flash mob' de Platja d'Aro

L'Audiència de Girona tanca el procediment penal per l'estampida de l'estiu

Desestima el recurs de la Fecasarm, que podria reclamar ara per la via civil

L'Audiència de Girona ha arxivat definitivament el cas de la ‘flash mob' que va desfermar escenes de pànic al centre de Platja d'Aro, el 2 d'agost. El jutjat d'instrucció número 3 de Sant Feliu de Guíxols ja havia pres de la decisió de tancar el cas el novembre passat, però la patronal de l'oci nocturn Fecasarm no hi estava d'acord i va presentar un recurs a les altes instàncies judicials. Però l'Audiència de Girona li tomba aquesta petició i dona tota la raó a l'advocada Sònia Carbó, que s'ocupa de la defensa de les cinc monitores alemanyes que van acabar detingudes com a presumptes autores d'un delicte contra l'ordre públic. Segons sosté el magistrat, no concorren els requisits que exigeix el tipus penal pel delicte de desordre públic. A més, pel que fa a les conductes de les investigades, argumenta que no es pot despendre cap indici d'activitat delictiva ni conduïa a promoure qualsevol delicte. I per últim, tampoc se'ls hi pot imputar un delicte de lesions o danys. “El magistrat entén que tant de les declaracions d'elles com dels testimonis i perjudicats es desprèn que no hi ha intencionalitat o una conducta contra les persones o les coses”, sosté la lletrada Sònia Carbó. Segons la resolució de l'Audiència de Girona, si algú en va prendre mal va ser per culpa de l'estampida, de gent que va fugir, pensant que hi havia un atac terrorista. El magistrat, tal i com ja va defensar el jutge de Sant Feliu de Guíxols, entén que no hi ha motius per obrir causa penal contra les cinc joves que van organitzar la polèmica recreació al carrer, on un grup de turistes representava que eren paparazzis que perseguien un famós.

Durant la instrucció del cas, l'advocat de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ja va avançar que un cop esgotades totes les possibilitats de la via penal, no descarta anar per la via civil. La patronal va xifrar entre 120.000 i 150.000 euros les pèrdues que va ocasionar l'estampida als negocis de Platja d'Aro.

No van simular cap tipus d'atac terrorista ni hi havia intencionalitat de provocar el pànic
Sònia Carbó
advocada de les investigades


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia