Successos

policial

detenció per estafa

Els sexagenaris que viuen de gorra són atracats però acaben detinguts per estafa

Uns ciclistes van assaltar el matrimoni Clapie al centre de Girona i quan els Mossos van identificar les víctimes van veure que tenien una ordre de recerca

Un altre episodi protagonitzat pel matrimoni Clapie, els sexagenaris francesos especialistes a viure de gorra estafant hotels. Aquesta vegada han acabat detinguts per una requisitòria després de ser objecte ells mateixos d'un atracament al carrer.

Els fets van passar aquest cap de setmana quan Joel Serge Pierre Clapie i Françoise Chantal Clapie transitaven pel carrer Santa Clara de Girona i van ser atracats per dos nois que anaven en bicicleta i que els van intimidar amb un ganivet de grans dimensions. Quan els Mossos van identificar les víctimes de l'atracament, van descobrir que tots dos tenien pendent un requeriment per ser portats al jutjat per estafa. El matrimoni Clapie té pendents diferents causes arran de denúncies per estafa i justament la seva detenció es va produir pocs dies després que Joan Blanco, el propietari de l'hotel Palau de Sant Julià de Ramis, anés a ratificar la denúncia i la reclamació dels aproximadament 3.000 euros que van quedar a deure de l'estada de gairebé tres setmanes a l'hotel. Els Clapie van aconseguir estar-s'hi sense pagar fent creure que estaven interessats a comprar l'hotel i no els va semblar malament el preu de gairebé quatre milions d'euros que en demanaven els propietaris; fins i tot es van oferir a fer ells els tràmits a través d'una gestoria que ja tenien contractada i es van comprometre a dur un taló per valor de dos milions com a primer pagament. No van pagar ni l'estada i van marxar deixant les maletes amb molta documentació financera que encara continua retinguda a l'hotel Palau.

Tal com demostra l'episodi de l'atracament i la detenció d'aquest cap de setmana, els Clapie no han marxat de Girona, on acostumen a freqüentar la biblioteca pública i passen hores fent recerques i consultes per internet.

El matrimoni Clapie, oficialment resident a Millau, va arribar a les comarques gironines el 2015 i no va tardar gaire a acumular denúncies. Aquell mateix any els Mossos els van detenir per primera vegada per haver estafat tres establiments hotelers. És sabut que n'han estafat més però no tothom ho ha denunciat.

LA XIFRA

3
vegades
des del 2015 han estat detinguts els sexagenaris francesos des del 2015, quan van arribar a Girona

LA DATA

02.04.17
Els Clapie
van tornar a ser posats a disposició judicial després de ser atracats i detinguts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.