Successos

policial

denúncia

Els Mossos denuncien un policia local de Mataró per aldarulls al Port Olímpic

L'agent i un altre policia de Lloret de Mar van enfrontar-se a uns vigilants de seguretat d'un local de la zona

L'Ajuntament estudia obrir-li un expedient

Un policia local de Mataró ha estat denunciat pels Mossos d'Esquadra per haver provocat aldarulls al Port Olímpic de Barcelona. Els fets van tenir lloc la matinada de dimecres a dijous passat; l'agent, junt amb un altre policia de Lloret de Mar, van protagonitzar una baralla contra els vigilants de seguretat d'un local de la zona. Els Mossos no entren en el detall del que va passar aquella nit, però segons ha avançat el diari El Mundo, els dos companys van sortir de festa per la coneguda zona d'oci nocturn barcelonina i haurien protagonitzat fins a dues baralles consecutives.

La primera, davant d'una de les discoteques del port, Pachá, en la qual tant els Mossos d'Esquadra com la Guàrdia Urbana de Barcelona van haver d'intervenir identificant el mataroní i dos porters de l'establiment, que van haver de ser atesos per algunes lesions lleus. Però la situació se'ls va escapar de les mans perquè pocs minuts després van protagonitzar un altre enfrontament més violent, fins al punt que els agents municipals van treure dels seus vehicles unes porres extensibles, que únicament es poden fer servir quan s'està de servei, i uns esprais d'autoprotecció de gas pebre, segons alguns testimonis, que van utilitzar per ruixar a la cara els vigilants.

Els Mossos d'Esquadra els acusen de diversos delictes que van des de les amenaces i les coaccions a la desobediència i la falta de respecte, no només als agents que van intentar posar pau sinó també contra els porters de seguretat, però caps dels dos van quedar detinguts.

Expedient disciplinari

Mentre esperen ser cridats pel jutjat, l'Ajuntament de Mataró va anunciar ahir que està estudiant la possibilitat d'obrir un expedient informatiu contra l'agent implicat. A partir d'aquí, es valoraria si es prenen mesures disciplinàries, com ara que sigui apartat del cos de manera provisional mentre s'instrueix la causa. La regidora de Via Pública, Núria Moreno (PSC), va admetre que encara no han rebut la comunicació oficial dels Mossos. “Fins que no ens arribi no obrirem cap expedient”, va insistir a dir Moreno, que lamenta la situació denunciada perquè afecta un col·lectiu, com és el dels policies locals, amb un “plus de responsabilitat”. Pel que fa al policia de Lloret de Mar que acompanyava el mataroní, l'Ajuntament del municipi gironí ja el tenia sense feina ni sou a causa d'un altre incident greu d'ara fa un any.

LA FRASE

Si es confirmés el cas, obrirem un expedient amb mesures cautelars mentre s'investiga
Núria Moreno
regidora de via pública


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia