Successos

Augment de la seguretat dels motoristes

La setmana passava es van fer controls per reduir l’accidentalitat

El Servei Català de Trànsit (SCT) va coordinar la setmana passada amb el cos dels Mossos d’Esquadra i les policies locals una campanya preventiva per augmentar la seguretat dels motoristes. Es van fer múltiples controls, els quals en les zones urbanes es van centrar principalment en la vigilància de l’ús del casc. En els dispositius, a més, els agents van estar amatents per si detectaven possibles infraccions dels conductors de la resta de vehicles que poguessin posar en risc als motoristes. Aquesta campanya es va realitzar com a conseqüència, sobretot, del repunt de sinistres mortals d’aquest col·lectiu vulnerable. Aquest any 2017 s’estan reduint les víctimes mortals en accidents de trànsit arreu de Catalunya, però no està sent així entre els motoristes. Davant d’aquesta circumstància, des del Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit es demana als motoristes més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat; i a la resta d’usuaris se sol·licita respecte i col·laboració per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària que requereix l’adopció de mesures protectores per part dels conductors de tots els vehicles.

Balanç negatiu

La setmana passada va ser especialment negra a les comarques gironines pel què fa a accidents de trànsit. Tan sols entre els dies 16 i 18 de juliol, es van haver de lamentar quatre víctimes mortals a la xarxa viària de la demarcació. Van perdre la vida tres motoristes en accidents registrats a Alp, Aiguaviva i Ribes de Freser; i també va morir el conductor d’un vehicle en patir de matinada una sortida de via amb l’automòibl, a Calonge.

LA DATA

17.07.17
És el dia que el SCT va iniciar aquesta campanya preventiva, que es va dur a terme fins el passat diumenge.

LA XIFRA

3
Motoristes
i el conductor d’un cotxe van perdre la vida a la xarxa viària gironina entre el 16 i el 18 de juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia