Successos

resposta al terrorisme

seguretat

Més policia a les poblacions de tota la Costa Daurada

Forn afirma que “encara s’està investigant” tot el que van fer els terroristes en aquesta zona de costa

Cambrils incrementarà les mesures de seguretat a la festa major i a la manifestació d’avui

Arran dels atemptats terroristes de fa una setmana, Interior intensificarà la participació de les policies locals en la detecció, informació i actuació sobre aquest fenomen, una tasca en la qual també té previst esmerçar nous recursos per la formació d’aquests cossos policials amb presència al territori. D’acord amb el pla especial antiterrorista, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, també va fixar la necessitat d’augmentar la vigilància “de les poblacions turístiques importants” del país com ara Cambrils, que la setmana passada va ser objectiu d’aquests atacs. Aquestes línies d’acció van ser alguns dels plantejaments que van comunicar-se ahir després de la Junta de Seguretat Local celebrada a Cambrils, en la qual van participar tant el conseller d’Interior com el director dels Mossos, Pere Soler.

“S’està investigant el paper de la Costa Daurada”, va dir Forn, que va evitar conjecturar si la presència dels terroristes a diferents municipis de la zona havia estat “un fet puntual” o responia a d’altres motius. En aquest sentit, el conseller va adduir que la investigació d’aquests dubtes es troba “en fase prèvia”. A banda de l’augment de la col·laboració entre els cossos policials, Forn va detallar que es prendran mesures per augmentar la vigilància als aeroports i als nusos ferroviaris, per reforçar els perímetres de seguretat dels grans esdeveniments, per augmentar les identificacions i els escorcolls i per vigilar els sistemes de transport.

En el marc de la trobada d’ahir, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va desitjar que “es recuperi la normalitat” al municipi i va assegurar que “no s’ha produït cap baixa turística” a la localitat de cara al proper mes de setembre, un aspecte que li va semblar molt important.

Mesures de seguretat

Davant la concentració de persones en els pròxims dies a la vila per la festa major, Mendoza va dir que es prendran “les mesures que corresponguin” per enfortir la seguretat dels participants així com també es farà de cara a la manifestació prevista per avui amb l’objectiu de rebutjar els atemptats i a la qual podrien assistir prop de cinc mil persones. En l’aspecte polític, Mendoza també va avançar que el consistori celebrarà divendres vinent un ple extraordinari per parlar de l’atemptat, entre d’altres qüestions.

Suport a la policia local

Amb posterioritat a la Junta de Seguretat Local, Forn, Soler i l’alcaldessa, acompanyats del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, van visitar la comissaria de la policia local de Cambrils, on es van reunir amb membres del cos policial. A la sala de reunions, el conseller va agrair als agents locals “el que van fer aquell dia” i el que fan “al llarg de l’any”, i va elogiar “la reacció” dels funcionaris policials davant dels fets de la setmana passada. Després d’aquesta visita, la comitiva es va traslladar fins al lloc dels fets, davant del Club Nàutic de Cambrils.

LES FRASES

S’està investigant el paper de la Costa Daurada en els atemptats
Us vull agrair el que vau fer aquell dia i el que feu al llarg de l’any
Joaquim Forn
conseller d’interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia