Successos

Identifiquen el mort d’un tret a la boca que va ‘pescar’ una barca

Els Mossos ja han identificat l’home que el 30 d’agost una barca de pesca de Roses va enganxar amb les seves xarxes mentre pescava a prop de les illes Medes. Es tracta d’un home estranger que havia deixat una nota de suïcidi, cosa que avala la conclusió dels forenses que van fer l’autòpsia, que van resoldre que el tret se l’havia disparat ell mateix i que es tractava d’un suïcidi.

Una barca de Roses que pescava entre 4 i 5 milles de les Medes en direcció al cap de Begur va enganxar amb les seves xarxes el 30 d’agost passat el cos d’un home. Els pescadors van alertar dels fets i van traslladar el cadàver fins al port de Roses, on es va fer l’aixecament del cadàver amb la comitiva judicial. L’home, que aparentava uns 60 o 70 anys, amb els ulls clars, no duia cap mena de documentació al damunt ni cap objecte personal que servís per a la seva identificació. Tenia una lesió al cap que, un cop a la taula d’autòpsies, es va descobrir que es tractava del forat de sortida d’un tret que li havia entrat per la boca. Les anàlisis sobre la trajectòria van concloure que l’home s’havia disparat ell mateix amb una arma d’un calibre de 8 o 9 mil·límetres.

També van avalar la tesi del suïcidi el fet que l’home no tenia altres senyals de lluita i que duia enganxada una motxilla amb un trepant, una àncora i una serra radial a l’interior.

L’enigma era com havia anat a parar enmig del mar. Per l’estat del cos, tot feia pensar que feia molt poc, unes hores, que era sota l’aigua. I la teoria més factible és que va arribar amb vida al lloc on es va trobar el cos.

Pel sotrac que van sentir els pescadors quan van enganxar el cadàver, no es descarta que a sota hi hagués enfonsada una barca amb la qual l’home hagués anat mar endins i que ell mateix l’hagués enfonsat. Una operació que hauria pogut fer amb la radial i el trepant abans de posar-se’ls a l’esquena.

Amb les investigacions posteriors que han realitzat els Mossos s’ha comprovat que la teoria del suïcidi era la correcta. Un cop es van tenir les sospites de qui podia ser, els Mossos van buscar la fitxa dental de l’home i es van fer anàlisis forenses comparant-la amb la dentadura del cadàver.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia