Successos

Setge al procés sobiranista

Guàrdies civils descoberts de nit arrencant estelades

Van retirar la senyera oficial de l’ajuntament d’Espolla, unes estelades penjades en cases i una de situada a l’entrada de Masarac

Quatre guàrdies civils van protagonitzar ahir a la matinada una lamentable situació a l’Alt Empordà. Els agents es van dedicar a arrencar banderes catalanes i estelades de cases particulars d’Espolla, on també van despenjar la senyera oficial de davant de l’ajuntament. Tot indica, a més, que just abans ja havien furtat l’estelada que onejava a l’entrada de Masarac. La suposada impunitat que probablement van creure que els donaria actuar de fosc, però, els va sortir malament. Els fets es van descobrir passades les dotze de la mitjanit, quan un veí d’Espolla va sentir soroll a fora de casa seva. Va escoltar com si es trenqués una de les canaleres de la façana, va sortir immediatament al carrer i va trobar tres desconeguts. “Eren joves i atlètics. Els vaig preguntar què feien rondant a aquelles hores i els vaig demanar que marxessin”, va explicar ahir l’home a aquest diari.

Els tres nois se’n van anar, si bé ell se’n va malfiar i va decidir agafar el cotxe i seguir-los. Es va donar la circumstància, precisament, que feia poca estona que aquest veí havia rebut un missatge d’alerta d’un grup de Whatsapp que comparteix amb altres ciutadans de l’Alt Empordà. En el missatge s’advertia que hi havia una furgoneta blanca corrent per la comarca i que s’havia aturat a Masarac amb la intenció de treure banderes catalanes. El veí, llavors, va lligar caps, ja que a casa seva es van enfilar per una canal per mirar de retirar un domàs que té penjat al balcó, en el qual es reclama la posada en llibertat de Sànchez i Cuixart.

L’home va informar de la presència d’aquests desconeguts a través d’un grup de Whatsapp del poble i l’agutzil va fer-ho saber als Mossos d’Esquadra. Mentrestant, aquest veí, amb dos més, van anar amb el vehicle darrere de la furgoneta Renault Master per intentar apuntar-se la matrícula. Poc després els Mossos van localitzar dos dels individus caminant a peu pel centre d’Espolla i, acte seguit, va aparèixer la furgoneta. A l’interior hi havia dos companys seus i una de les estelades sostretes. Els Mossos van comprovar que la furgoneta pertanyia a la Guàrdia Civil, tot i que no estava logotipada, i que els quatre homes eren agents de paisà. Quan el ciutadà que els va enxampar in fraganti va tornar al seu domicili va corroborar que hi havia desperfectes a la canal i que havien mogut de lloc la bicicleta d’uns veïns.

A Espolla, els guàrdies civils es van endur presumptament dues estelades que hi havia en balcons de cases particulars i la senyera que estava en un pal d’uns tres metres d’altura que està situat davant de l’edifici del consistori. L’alcalde d’Espolla, Carles Lagresa, i els dos veïns afectats van presentar ahir una denúncia pels fets als Mossos. En la mateixa línia es va pronunciar l’alcalde de Masarac, Lluís Pujol, que tenia previst formular una denúncia pel succés. I és que, de l’entrada de Masarac, també es van emportar una estelada que hi havia en un fanal. Com que en anteriors ocasions ja els hi havien robada, el consistori va optar per afegir una vara metàl·lica al fanal perquè l’estelada quedés més amunt. Tot i això, la van aconseguir sostreure i van torçar el ferro en què estava subjectada. Els Mossos van obrir diligències als guàrdies civils per furt i danys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia