Successos

Onada de robatoris en cases del Pla de l’Estany

Els Mossos van a la saga d’uns lladres que escalen fins a les finestres i que actuen sempre entre les sis de la tarda i les nou del vespre, controlant si hi ha llums a la casa per assegurar-se que els habitatges són buits

Més de vint cases han estat saquejades al Pla de l’Estany des de finals del mes passat per uns lladres que trien els seus objectius en punts propers a la carretera que va de Girona a Banyoles, per tal de tenir garantida la fugida d’una manera ràpida en cas que se’ls descobreixi. Els Mossos han optat per muntar un dispositiu de vigilància per intentar atrapar els assaltants i frenar la seva activitat delictiva. Fins ara es tenen comptabilitzats assalts a Porqueres, Serinyà, Banyoles, Cornellà del Terri i Camós, a la comarca del Pla de l’Estany, però també s’ha detectat algun cas ja a la comarca de la Garrotxa que sembla perpetrat per la mateixa banda. Uns lladres que sempre actuen entre les sis de la tarda i les nou del vespre. És a dir, esperen que es faci fosc i trien aquelles cases on no veuen llum per assegurar-se que els inquilins o propietaris encara no han tornat a casa. Tot i aquestes precaucions, en una casa de Porqueres els lladres hi van entrar quan hi havia una persona a dins. La inquilina va sentir remenament, però va pensar que es tractava del seu home que havia tornat.

Els assaltants solen entrar a les cases escalant fins al primer pis i un cop allà forcen una finestra i es fiquen a l’habitatge. Els seus objectius son diners en metàl·lic, joies i petits electrodomèstics o aparells de telefonia. Botins de bon manejar. Se sospita que els autors d’aquesta onada de robatoris venen de fora de les comarques gironines a perpetrar els assalts i se’n tornen.

Robatori al Golf Girona

Una casa de la urbanització Golf Girona de Sant Julià de Ramis també va ser objecte d’un saqueig, Aquest robatori, però, no s’atribueix als lladres escaladors del Pla de l’Estany, sinó a un grup més professional format per almenys dos homes que, encaputxats, van ser captats per unes càmeres de la zona, on els Mossos mantenen vigilància perquè hi ha l’habitatge de Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia