Successos

Resum del 2017

El misteri de Susqueda

Marc i Paula, una jove parella del Maresme, van ser assassinats a trets a l’entorn del pantà on havien anat a navegar en caiac

Costa aclarir les causes del doble crim i trobar el culpable

Paula Mas Pruna i Marc Hernández López, una jove parella del Maresme, van marxar dels seus pobles, Cabrils i Arenys de Munt, per fer una sortida amb caiac. El seu destí era el pantà de Susqueda. El migdia del dijous 24 d’agost la càmera de La Caixa de la Cellera els va captar entrant a l’oficina. Marc va treure 40 euros del caixer i Paula va fer uns pagaments a través de transferències. Viatjaven en un Opel Zafira propietat del pare de la noia, conductora novella. Probablement conduïa Marc perquè a les imatges de la càmera se’l veu que porta el cordó de les claus penjat al coll. Van fer parada al bar La Parada del Pasteral. Van consumir refrescos a la barra i es van comprar aigua per endur-se-la. Després de preguntar quin era el camí, van enfilar la carretera cap a Susqueda i se’ls va perdre la pista. Cap trucada als amics. Cap trucada a la família. Els amics els van començar a buscar el matí del divendres. Paula no es va presentar a la feina a la pizzeria el divendres al vespre. Era puntual. Havien desaparegut. Es va denunciar la desaparició i va començar la recerca. El dilluns 28 d’agost el seu cotxe va ser trobat enfonsat al pantà a 7 metres de profunditat en un punt on amb prou feines arriben els 4x4 i només hi va gent coneixedora de la zona. Al cotxe no hi havia ni rastre de la parella i tots els indicis (el vidre del costat del conductor trencat i pedres dins del vehicle) apuntaven a un acte criminal. El seu caiac va navegar sense rumb durant uns dies pel pantà. També l’havien intentat enfonsar. L’havien rebentat i li havien posat pedres a dins. Tot apuntava a un crim. Dies després, la investigació va recollir testimonis que asseguraven que havien ressonat trets i que provenien de la zona del barranc de la font de cal Borni. Els Mossos van fer unes proves de so, a partir del lloc on estaven situats els testimonis (l’amo de la finca del Mas Llomar, un amic i un camioner) quan van sentir els trets i van concloure que l’únic punt dels tres punts diferents des d’on se sentien bé els trets era el barranc de la font del Borni, que va a desembocar a la riera de Rupit. Allà, al final del barranc, a l’aigua de la riera de Rupit, va ser on 32 dies més tard els Mossos, que mai van abandonar la recerca, van descobrir els cossos de Paula i Marc. El de la noia havia quedat en una paret del pantà visible després que baixés el nivell de l’embassament i el del noi flotava a l’aigua. Estaven totalment nus i ell tenia enganxada la seva motxilla plena de rocs. Havien mort tirotejats. Els Mossos van fixar com a data del crim el matí del divendres 25 d’agost, quan els testimonis van sentir trets. Això significa que Marc i Paula van sobreviure durant unes 20 hores als entorns del pantà de Susqueda. Què va passar durant aquest temps? En quin moment van coincidir amb el criminal o els criminals? Per què els van matar? Qui és l’assassí? Són interrogants que encara planen sobre el que s’ha anomenat el misteri de Susqueda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia