Successos

seguretat

robatoris amb violència

“Jo li deia ‘no em facis mal’ i ell, garrotada va i garrotada ve”

La dona dels Hostalets colpejada relata que el lladre deia que necessitava molts diners per a la mare malalta

La dona dels Hostalets d’en Bas que dilluns va ser brutalment agredida per un lladre ja torna a ser a casa després de passar per l’hospital d’Olot, on li van fer totes les proves pertinents per descartar lesions de gravetat. Els senyals de l’agressió, però, els té ben visibles al cap, i les costelles, diu, li fan més mal a mesura que passen les hores. Són les seqüeles que li ha deixat l’assaltant, que la va sorprendre quan ella va baixar al garatge i que no va parar de colpejar-la sense motiu per més que ella li anés implorant que no li fes mal.

La Dolors, que s’havia posat quatre rul·los a la part de dalt dels cabells per refer-se el pentinat, va baixar al garatge. “Per casualitat vaig veure que hi havia la porta estifellada.” Acabava d’adonar-se que algú havia entrat quan, l’assaltant, que era ajocat al garatge, la va agafar per darrere. “Va començar a picar-me al cap. I va ser un continu. Garrotada va i garrotada ve. Jo li deia ‘no em facis mal, ja et donaré els diners’, però ell no parava de colpejar-me”, recorda la víctima. Els rul·los li van protegir un xic la part de dalt del cap perquè els traus més forts els té a davant i al costat de les orelles. Però els cops li van fer caure els rul·los, que els Mossos van recollir com a indicis, igual que uns guants de goma que van trobar a terra i que la Dolors sospita que el lladre podia haver agafat del garatge per evitar deixar empremtes. No només la va colpejar al cap amb la barra. La Dolors també va rebre un seguit de coces a la panxa i a les costelles que li va clavar l’assaltant. El lladre era un home jove –entre 30 i 35 anys, segons calcula la víctima–, que parlava en castella i que va repetir que necessitava molts diners perquè tenia la seva mare malalta.

Després de la sessió de cops, el lladre va obligar la dona a pujar al pis de dalt perquè li donés els diners. A dalt, també hi havia la seva cunyada. “Jo li vaig donar el que tenia i li vaig dir que era per pagar els paletes”, explica la dona, que recorda que quan el lladre va tenir els diners, ja no va tenir ganes de remenar més per la casa. Però abans de marxar va voler deixar estacades les dues dones.

Va agafar unes estovalles i va lligar la cunyada a una cadira. I a ella la va posar en una butaca i li va lligar les mans a les de la seva cunyada amb un allargador del cable de la planxa. Però les lligadures no eren gaire sòlides. “Allò no eren lligams de res. No ens va pas costar gaire de deslligar-nos”, recorda la dona. Un cop deslligades van trucar al marit de la Dolors, que era fora i va tornar a casa, i després van alertar els Mossos, que van posar controls a les carreteres per intentar interceptar l’assaltant, pensant en la possibilitat que hagués fugit amb algun cotxe, tot i que ningú va veure com marxava dels Hostalets. Els Mossos també van fer una inspecció a l’escenari de l’assalt per intentar trobar empremtes o ADN de l’assaltant i estan buscant possibles testimonis i rastregen la zona per si en algun local hi ha càmeres que l’haguessin enregistrat.

LA DATA

15.01.18
Un home
va assaltar una casa dels Hostalets quan hi havia dues dones grans i en va colpejar brutalment una


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia