Successos

El projecte per fer pisos turístics a l’actual Clínica Girona crea controvèrsia

El govern confia que l’opció que acabi sortint “afavorirà la ciutat”

El PSC hi veu una oportunitat per potenciar el comerç, i ERC i la CUP, els serveis socials

La possibilitat que a l’edifici actual de Clínica Girona s’hi facin pisos turístics ha generat reaccions polítiques a la ciutat. Des del govern municipal, el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà, és prudent a l’hora s’asseverar que s’hi acabin fent pisos turístics. “Estic convençut que el projecte que acabi sortint afavorirà la ciutat”, diu Alcalà, que sosté que els responsables de la clínica “no s’han tancat a cap possibilitat”. En tot cas, el regidor recorda que “Clínica Girona ha apostat per la ciutat, i que continuarà apostant per la ciutat”. “L’opció que triïn tindrà en compte la ciutat”, assegura Alcalà, que valora: “Estem parlant d’una zona que comercialment està molt ben situada i que, per tant, pot funcionar bé tant per al sector del comerç com en habitatge.”

Des de l’oposició, la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, creu que el trasllat de Clínica Girona pot ser una oportunitat per potenciar el caràcter comercial de l’Eixample gironina. Encara que diu que és conscient que és una decisió d’un privat, la regidora socialista afirma que està convençuda que l’Ajuntament des del respecte pot aportar elements cívics per contribuir a fer de l’Eixample una zona comercial amb qualitat i continuïtat. “L’Ajuntament té el deure de fer tot el possible perquè la venda de Clínica Girona sigui també el màxim de beneficiosa per al conjunt de la ciutat”, afirma. “Encara que l’opció de fer-hi pisos turístics podria presentar dues puntualitzacions o contraprestacions a tenir en compte: que podria tenir l’efecte d’alliberar en part la pressió al Barri Vell i que estarien tots en un mateix edifici sense causar molèsties a altres veïns, aquest projecte em sembla el menys encertat perquè al final aprofundeix en un model que causa molts perjudicis i que s’ha implantat amb massa força a la ciutat”, diu Paneque.

El factor mercat

Al seu torn, la portaveu d’ERC-MES, Maria Mercè Roca, assegura que, tot i que són conscients que es tracta d’una propietat privada i que, per tant, ho respecten, i que alhora l’Ajuntament no té capacitat per interferir-hi: “No ens hem de deixar portar pel mercat i que faci el que vulgui”, assegura. I remarca que “hi ha millors opcions que pisos turístics”. “Hem de prioritzar una ciutat pensava per a la gent, per als que hi viuen, no només per als turistes.” Roca afirma que, si bé és interessant que l’espai es destini a locals comercials, l’òptim seria fer-hi, per exemple, pisos de protecció oficial.

Per la seva banda, el regidor de la CUP-Crida per Girona Lluc Salellas afirma que l’entramat d’edificis de Clínica Girona és una oportunitat per destinar-hi equipaments públics. “El barri de l’Eixample té una manca de serveis públics com ara un CAP o una escola bressol, i si s’acaba destinant a un altre ús privat, això seria perdre una gran oportunitat”, diu. D’altra banda, Salellas remarca que, al contrari del que diu el govern de Marta Madrenas sobre l’afectació pel que fa als pisos turístics, que “un dels edificis més grans i importants es destini a pisos turístics demostra que la problemàtica no només es concentra al Barri Vell, sinó que ara s’ha estès a altres barris”, afirma el dirigent cupaire. “Tant si es destina a pisos turístics com a un fons d’inversió, estem davant d’un nou cas d’especulació del sòl i de l’habitatge”, lamenta Salellas.

Quatre ofertes sobre la taula

El conseller delegat i gerent de Clínica Girona, Carles Espígol, va assegurar dijous que ara mateix l’edifici del centre urbà té quatre pretendents. Per una banda hi ha aquest grup holandès que s’ha interessat per l’edifici per construir-hi pisos turístics; les altres tres són empreses multinacionals del sector comercial, immobiliàries i algun fons d’inversió. Per ara, la direcció no ha volgut revelar el preu pel qual ha posat a la venda l’edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia