Successos

La gent del pantà no va veure les víctimes ni el cotxe

Dubtes de si el suposat vehicle de la parella captat per una càmera al Pasteral va pujar a Susqueda o es va aturar

Les declaracions dels habitants de l’entorn del pantà de Susqueda realitzades ahir al jutjat de Santa Coloma no serveixen per aclarir un dels grans misteris a l’entorn del cas del doble assassinat de Marc i Paula: fins on van arribar les víctimes el dia del crim, el 24 d’agost del 2017, i on van deixar el seu cotxe, l’Opel Zafira, que quatre dies després, el 28 d’agost, va ser trobat enfonsat dins del pantà a l’anomenada platja dels Xinesos. Els habitants del Llomar Olivier Max Bodenghien, Laurent Shenkel i Giwon Han Gong van ratificar que aquell dia al matí van sentir trets i crits que provenien de la zona de l’antiga pedrera, però cap d’ells va veure el Zafira, les víctimes ni tampoc el seu caiac. Bartomeu Soler, l’home que viu en una barraca entre la Rierica i la Font del Borni, que el dia del crim pescava a prop de la paret de la presa, tampoc va veure ni va sentir cap cotxe que passés per dalt de la pista. Ni tampoc va veure la parella ni cap caiac. Soler va explicar que només va veure les víctimes el dia que es va fer l’aixecament dels cadàvers, trobats a escassos metres d’on ell viu.

Conèixer els moviments de l’Opel Zafira seria clau per saber on es va produir exactament el crim. L’informe dels Mossos incorporat al sumari el situa a les 10.18 h enfilant la pista cap al Llomar i a les 10.05 h al Pasteral abans d’agafar la carretera que puja a Susqueda. No obstant això, del visionat de les gravacions de les càmeres se’n dedueix que el cotxe identificat com el Zafira i enregistrat a les 10.05 h s’atura a l’aparcament del bar La Parada, on s’està fins a les 10.44 h quan surt i s’adreça cap a la Cellera, i no pas cap a Susqueda. Un altre interrogant per resoldre: era el cotxe de Marc i Paula?

El pres a Magentí: “O xerres o demà et troben penjat”

El jutge Javier Burgos també va interrogar ahir el pres que va assegurar que Jordi Magentí, l’home empresonat pel doble crim que es declara innocent, li havia explicat que el crim l’havia perpetrat el seu fill a la plantació de marihuana que tenien prop de Susqueda. El pres, David Gallego Milla, sospitós per una onada d’atracaments a mà armada en estancs que perpetrava amb un còmplice, va explicar que el primer dia que va coincidir amb Magentí a la cel·la, el nouvingut xerrava molt i donava voltes sobre el cas fins que ell, tip de sentir-lo, li va dir: “O expliques la veritat o demà al matí apareixeràs penjat.” Gallego va dir que a partir d’aquell incentiu Magentí li va explicar que el seu fill i ell eren a la plantació, que ell va marxar a buscar aigua i que quan va tornar el seu fill havia matat la parella. I que després ell va posar els cadàvers dins del cotxe i els van anar a llençar al pantà. No hi ha explicacions sobre quina arma hauria fet servir el fill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia