Desarticulen una xarxa que falsificava DNI per demanar crèdits fraudulents

Els detinguts obrien comptes bancaris amb documentació falsa i sol·licitaven targetes de crèdit

La investigació va començar ara fa uns mesos quan a la comissaria de la Policía Nacional de Sabadell va arribar l'avís que hi havia un grup d'estafadors que feien compres amb documents d'identitat falsos arreu de la demarcació de Barcelona i també a Lloret de Mar. La investigació va portar els agents a descobrir una organització amb una estructura jeràrquica, en què cadascun dels membres tenia una tasca ben definida. Els uns es dedicaven a fer les falsificacions, i els altres s'encarregaven de fer les gestions als bancs per obrir comptes bancaris i sol·licitar les targetes de crèdit, i de fer les compres. En un tercer esglaó, hi havia els que tenien la missió de vendre al mercat negre els productes comprats fraudulentament. Per revendre la mercaderia, els caps de la banda disposaven de la complicitat de treballadors de tres establiments de compravenda de vehicles. Els responsables de l'organització tampoc no dubtaven a coaccionar i amenaçar els membres de la banda, normalment persones amb pocs recursos, per obligar-los a fer les operacions fraudulentes.

Les detencions es van fer a Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Viladecans, Santa Coloma de Gramenet, Cerdanyola del Vallès, Castelldefels, Sabadell, Ripollet, Manresa i Lloret de Mar. A més, els agents van escorcollar tres pisos, a Viladecans, Manresa i Lloret de Mar, on es van localitzar diversos carnets i passaports originals, falsificats i robats, de persones de nacionalitat italiana, francesa i espanyola. Els investigadors també van comissar impressores i material d'oficina que els acusats utilitzaven per a les falsificacions, així com quatre vehicles, telèfons mòbils de gamma alta i un gran nombre de documentació relacionada amb l'activitat que duia a terme la banda.

Falsificacions de qualitat

Per no ser enxampats, els arrestats, la majoria de nacionalitat espanyola, feien falsificacions «de gran qualitat». Col·locaven una foto del membre de l'organització al carnet d'identitat sostret o extraviat, i mantenien les dades de la persona titular del document. El carnet semblava autèntic perquè mantenien el dibuix amb relleu del plastificat i les fluorescències ultraviolades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.