Successos

Nou detinguts pel furt de més de 180 mòbils d’una empresa, a Celrà

Els agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona van detenir els dies 27 i 28 de març nou homes com a presumptes responsables dels delictes de furt continuat, receptació i pertinença a grup criminal. Els investigats tenen entre 20 i 46 anys, són de nacionalitat espanyola i pakistanesa i van ser arrestats a la capital gironina.

Els fets es remunten a l’octubre del 2018, quan els responsables d’una empresa de paqueteria de Celrà van començar a detectar paquets que no arribaven al destinatari. Segons va informar ahir la policia de la Generalitat, es donava la circumstància que tots els paquets que van ser sostrets eren de petit volum i la mercaderia que contenien eren terminals de telefonia mòbil d’alta gamma. Quan els efectius dels Mossos van iniciar la investigació van comprovar, a més, que els paquets sempre desapareixien quan treballaven els mateixos repartidors i encarregats.

Fins al mes de març d’aquest any es van detectar uns 188 paquets que havien desaparegut de les instal·lacions de l’empresa –es calcula que, en el seu conjunt, tenien un valor aproximat d’uns 100.000 euros–. Els agents també van seguir el rastre dels paquets i van constatar que alguns terminals eren venuts a particulars, mentre que d’altres havien estat portats i venuts a una botiga de telefonia mòbil de compravenda i reparació que s’encarregava de comercialitzar-los de nou.

Indagacions obertes

La investigació va culminar el 27 de març passat amb la detenció de vuit dels implicats. En aquest cas, tots eren empleats d’una empresa subcontractada de paqueteria, que treballaven de manera coordinada, mentre que l’endemà es va procedir a l’arrest del responsable de l’establiment de telefonia. La investigació no es dona de moment per tancada, ja que els Mossos no descarten que hi hagi més detencions relacionades amb els fets. Els arrestats, dos dels quals tenien antecedents, van passar el divendres 29 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la ciutat de Girona, des del qual es va ordenar la seva posada en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia